fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

patike ili cipele, patike, cipele

Patike ili cipele - Žene danas mogu da biraju!

Za moderne žene koje veći deo svog dana provode „na nogama“, funkcionalna i udobna obuća predstavlja nezaobilazni deo stajlinga.

Sa druge strane, termini funkcionalno i udobno se ne povezuju uvek sa modernim dizajnom. Umesto toga, prva asocijacija je najčešće ravna, jednolična obuća koja nikako ne doprinosi ostatku autfita. To više ne mora biti slučaj. Poznati brendovi obuće za žene su prepoznali potencijal gradskih ulica kao modnih pisti na kojima mogu predstaviti svoje najnovije modele. Da bi se to i desilo, obuća je morala postati odevni komad za sebe, kroz koji će svaka žena izraziti svoju kreativnost, ali i u kojoj će joj biti udobno na putu do posla ili kuće. Tako se na tržištu pojavljuju nova dizajnerska rešenja klasičnih modela koji u sebi spajaju sve ono što žena želi od jednog para obuće.

Ženske cipele - od vanvremenskih do unikatnih modela

Decenijama unazad, simbol klasične ženske cipele su nesumnjivo salonke. Ovaj model je nepogrešiv izbor miliona žena kada je u pitanju kancelarija ili neka svečana prilika. Ipak, vremenom su ove cipele doživele svoju revoluciju, pa se osim tradicionalno crnih i lakovanih, na policama mogu pronaći i salonke u jarkim bojama, napravljene od najrazličitijih materijala. Takođe, visina potpetice varira, pa svoj idealni par mogu pronaći i žene kojima vrtoglavo visoka peta nije uobičajeni izbor. Osim salonki, na velika vrata su u svet ženske obuće ušli i modeli cipela sa jakim uticajem dizajna karakterističnog za mušku obuću.

patike ili cipele, patike, cipele

Tako su svoju popularnost stekle okfordice i mokasine, kao ravna i udobna obuća koja se savršeno uklapa i u poslovni stil i u ležernije kombinacije za šetnju gradom. S obzirom na veliki izbor modela, pred ženske cipele se postavljaju kriterijumi koje kreiraju maštovite i moderne žene. Naime, idealni par cipela treba biti jedinstven i funkcionalan. Ženske cipele koje privlače pažnju bojom i dizajnom, a uz to su još i udobne pri celodnevnom nošenju, vrlo lako postaju centralni komad odevne kombinacije koji čini svaku ženu modnom inspiracijom.

Ženske patike - modno iznenađenje  decenije

Kao neizostavni deo sportske opreme, patike su sinonim za udobnost i funkcionalnost. Samim tim, modeli koji su decenijama gospodarili tržištem bili su koncipirani upravo oko tih kriterijuma. Naravno, atraktivan izgled jeste jedan od faktora kojima se brendovi razlikuju jedan od drugih, ali su patike ostale obuća koja je rezervisana za teretanu ili rekreaciju vikendom. Ipak, kako je poslednjih godina modna industrija postala prostor za eksperimente, a društvene mreže platforma za promovisanje slobode i ličnog stila bez ikakvih ograničenja, tako su i patike doživele svoju godinama iščekivanu renesansu. Ženske patike su danas mnogo više od sportske opreme. Na policama dobro opremljenih prodavnica se mogu pronaći specifični modeli sa upečatljivim đonovima, kombinacijama boja koje privlače pažnju, ali i pregrštom različitih materijala. Zahvaljujući tome, kožne patike sa štrasom ili imitacijom potpetice se mogu nositi i u kancelariji, one od prozračnih materijala i u nežnim bojama su idealne za popodnevnu kafu u gradu, dok ženske patike sa sa predimenzioniranim đonovima mogu dati zanimljivi ton večernjoj kombinaciji.

Obuća je postala odevni komad kroz koju svaka žena može izraziti svoju kreativnost. Ako pristupite modnim trendovima sa snažnim osećajem sebe i sopstvene ličnosti, sigurno nećete pogrešiti.

(Lj. Bugarin)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.