Pet najčešćih grešaka prilikom usisavanja -
usisivac, greške, usisavanje

Pet najčešćih grešaka prilikom usisavanjamontekristo 0507


Usisavanje nije velika nauka, ali svi mi dok usisavamo pravimo neke propuste zbog kojih nam dom nije maksimalno dobro usisan.

Saznajte kojih to pet velikih grešaka pravimo i izbegnite ih kako bi vaši podovi i nameštaj bili besprekorno usisani

1. Čekamo da se kesa usisavača potpuno napuni

Neki usisavači imaju indikator koji pokazuje koliko je kesa puna, ali najbolje je da sami proverite stanje i zamenite kesu kada je već tri četvrtine puna. Na taj način usisavač će uvek jako „vući“. Ukoliko koristite usisavač bez kese, ne zaboravite da očistite delove na kojima se skuplja prljavština.

2. Usisavamo s prljavim filterom

Usisavanjem nećete efikasno ukloniti alergene ako je filter pun prljavštine. Filter nije potrebno menjati često koliko i kesu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pokidan, vreme je da ga zamenite.

3. Ne koristimo priključke za usisavač

S gotovo svakim usisavačem dolaze i pomoćni priključci koji olakšavaju usisavanje nameštaja, lampi, svetiljki, letvica, teže dostupnih mesta,… Ne dozvolite da vam ti vredni pomagači samo stoje neiskorišćeni i skupljaju prašinu, već ih maksimalno iskoristite.

4. Vraćamo kabal u usisavač bez da ga usmeravamo

Mnogi od nas nakon usisavanja samo stisnu dugme na usisavaču i puste da se električni kabal sam vrati na svoje mesto. Međutim, to je pogrešno jer na taj način može da  zastane, da se zapetlja i tako zapne bez da možete da je vratite skroz u usisavač niti da je izvučete napolje. Uvek držite kabal u ruci i tako ga usmeravajte da se pravilno vrati na svoje mesto.

5. Ne čistimo četke usisavača od nakupljenih dlaka

Četka na „glavi“ koja se ne okreće i ne čisti. Što je još više zeznuto, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji se skupe na četkama mogu da unište motor usisavača. Zato svaki put, nakon usisavanja, uklonite smeće koje je zapelo na četkama, piše zadovoljna.hr.

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.