fbpx
razgovor za posao, pitanja na razgovoru za posao, trik pitanja

Poslodavci koriste ovih 7 trikova na razgovoru za posao da bi vas testirali

U današnjem svetu gledanje kroz biografiju kandidata i održavanje standardnog razgovora sa njima jednostavno nije više dovoljno da se prepozna savršeni radnik.

Zato poslodavci moraju da se posluže i ponekim trikom, a većina je toliko jednostavna da bi kandidat mogao da padne na tom testu, a da test ni ne prepozna.

Jeste li znali da čak i to ako vas ponude kafom ili vodom može biti deo intervjua koji može da utiče na vašu dalju sudbinu u kompaniji.

1. S razlogom vam se nudi šoljica kafe

U poslednje vreme test „šoljica kafe“ dobija na popularnosti među poslodavcima. Na početku razgovora šef odvodi kandidata u kuhinju i nudi mu šoljicu kafe. Nakon razgovora poslodavac pažljivo posmatra šta će kandidat uraditi sa šoljicom kafe – da li će pitati gde da je stavi, hoće li šoljicu jednostavno ostaviti na stolu ili će je sam oprati u kuhinji.

razgovor za posao, pitanja na razgovoru za posao, trik pitanja

Šef kompanije za razvoj računovodstvenog softvera Xero Australija, Trent Ines, koji je stvorio ovu metodu, kaže da ovaj trik veoma govori o karakteru osobe i njenim manirima, više od odgovora na pitanja iz razgovora. U ovom slučaju najbolja odluka je da nakon razgovora odete u kuhinju i sami operete šoljicu.

2. Šef vas namerno ostavlja da čekate

Ako vam je sastanak zakazan za 9 časova, a vi ste došli 10 minuta ranije, normalno je da vas zamole da sačekate 10 minuta. Ali ako se to ponovi, pa morate da čekate još 10 minuta, pa još 15 minuta, onda vas testiraju. Ovaj trik treba da pokaže koliko je kandidat emotivno stabilan u stresnoj situaciji i koliko želi poziciju za koju je konkurisao.

3. Iznenadno vikanje

Podizanje glasa, vikanje, pa čak i vređanje način je poslodavca da uvidi kako reagujete u stresnim situacijama. U ovom slučaju najbolje je ostati miran i pribran i odgovarati na pitanja što mirnijim tonom.

4. Čudni zahtevi

Nije retkost da vas na intervjuu pitaju da skočite kroz prozor, na primer. U ovom slučaju poslodavac želi da ustanovi kako razmišljate u neobičnim situacijama. Najbolje što možete da uradite jeste da pitate „kakve će kompanija imati koristi od toga“.

5. Poslodavac iznenada počinje da se ponaša neobično

Može da se desi da poslodavac ignoriše kandidata gledajući u kompjuter ili javljajući se na telefon ili napuštajući sobu usred intervjua. Ovim trikom on želi da vidi na koji način će kandidat ponovo privući njegovu pažnju ili kako će se izvući iz ove situacije. Jedna od najboljih opcija je da pitate poslodavca da odložite intervju za neki drugi dan ukoliko je danas previše zauzet.

6. Kandidat se upoznaje sa celim timom

Moguće je da će šef posle intervjua ponuditi kandidatu da se upozna sa potencijalnim kolegama. Na taj način on želi da njegovi zaposleni steknu utisak o vama i da mu kažu šta misle o novom kandidatu.

7. Šef ispušta hemijsku olovku na pod

Ispuštanje hemijske je još jedan od trikova koji se primenjuje kako bi se ustanovilo kako će kandidat reagovati. Ako se odmah sagne i podigne hemijsku, najverovatnije će dobiti posao, a ukoliko to ne uradi, velika je verovatnoća da će biti odbijen.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble