fbpx
adam, cvece adam, ukrasna biljka

Prelepa biljka ukrašava svaki dom: Kako da gajite omiljeno cveće naših baka

Ukoliko želite da unesete zelenilo i svežinu u vaš životni prostor, imamo odličan predlog za vas. Džinovski zeleni listovi koji krase dugačke, elegantne drške tipični su za Adam. Pa i nije ni čudo što ova prelepa biljka spada u omiljeno sobno cveće mnogih ljudi.

Adam – Cveće koje donosi svežinu Indije

adam, cvece adam, ukrasna biljka

Adam je biljka poreklom iz zapadne Indije, iz koje je prenesena na evropsko tlo. I dok se poznato da je Adam isključivo sobno cveće koje svojom lepotom doprinosi dekoraciji prostora, poput kaktusa, u Indiji se može naići na ovu biljku u ogromnoj veličini, koja stvara prijatan hlad za umorne i iscrpljenje prolaznike. Manje je poznato da je plod Adama jestiv, i može se koristiti za spremanje mnogih jela.

Sobno cveće ne samo što ulepšava sobu. Ono takođe prečišćava vazduh, i tako može poboljšati vaše zdravlje. Svež kiseonik će doprineti da se osećate bolje u vašem ličnom prostoru. On će, takođe, pozitivno uticati na dobar noćni san. Šarmantna biljka će non-stop proizvoditi kiseonik u vašoj sobi, koji će slobodno cirkulisati i osigurati vam da spavate celu noć. Osim toga, istraživanja pokazuju da bi cveće moglo doprineti sniženju krvnog pritiska, smanjenju osećaja bola, teskobe i umora. A najbolji deo svega je to što je sobna biljka poput Adama veoma zahvalna i laka za održavanje.

Ne zaboravimo značaj uticaj cveća na psihičko blagostanje. Pogled na cveće u vašem domu može vam pomoći da se oslobodite stresa i lakše opustite, a nema sumnje da Adam unosi pozitivnu energiju u vašu prostoriju. Ovo je od velike pomoći ako spremate važan ispit ili se pripremate za ozbiljan poslovni projekat. Naime, studije pokazuju da cveće čak može poboljšati vaše intelektualne performanse ukoliko je bilo prisutno u vašem radnom prostoru.

Sve su ovo dobri razlozi da odaberete Adam. Ova moćna biljka je odlično rešenje za stvaranje prijatnog ambijenta u vašem domu.

Kako pravilno gajiti Adam?

Za početak, ovoj biljci treba obezbediti sveže zemljište. Mešavina zemlje iz cvećare pokazuje se kao najbolja opcija jer je ovakva zemlja dezinfikovana, i pruža vašem cveću zdrave uslove za rast.

Bitno je naglasiti da je najbolje presađivati Adam tokom zime, u januaru ili februaru. Osim toga, veoma je bitno da se ne ošteti koren. Savetuje se da ovu biljku treba držati u prostoriji sa optimalnom temperaturom, oko 20 stepeni. Sve vreme treba orošavati listove, jer to pruža neophodnu vlažnost. Važno je zapamtiti da listove svakog dana treba brisati vlažnim sunđerom, iz istih razloga.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble