fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

bojler, strujni udar

Prete strujni udar i smrt: Bojler je u ovom slučaju najopasniji!

Električne instalacije u kući predstavljaju izvor potencijalnih velikih opasnosti, naročito ako su dotrajale ili u startu tehnički loše izvedene. Tako, na primer, bojler u kupatilu može da izazove smrt.

Pored rizika od požara, ukućanima preti i strujni udar, a veoma su rizične sve vrste produžnih kablova ili punjača. Upravo o ovim pitanjima govorio je u emisiji Jutro TV Prva profesor elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Andrej Čoha. Povod za razgovor bila je nedavna tragedija kada je policajka Maja M. izgubila život zbog strujnog udara, rudareći kriptovalutu na računaru koji je opteretio produžni kabl.

„Potrebno je samo da se malo ogoli vrh grejača od dotrajalosti pa da žica u njemu i struja dođu u kontakt sa vodom“, upozorava profesor. Voda provodi struju do tela osobe koja se kupa, a ako je kada metalna, što je često slučaj, ishod je tragičan. Zato je neophodno da se obavezno uređaj isključi.

(B92)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.