fbpx
podmazivanje stolarije, podmazivanje kvaka, kvaka, brava, stolarija

Produžite vek: Namažite ovim sve brave i kvake pre zime

Za održavanje vrata i prozora, važno je da brave i kvake budu redovno podmazane a to je lakše i jeftinije nego što mislite.

Naročito je važno da pripreme obavite pre nego što počne jaka zima. Da bi se kvake i brave lako otvarale i zatvarale, kao i da bi što duže trajali okovi koji su najskuplji element PVC i aluminijumske stolarije, treba da ih redovno podmazujete.

Međutim, nije potrebno da kupujete bilo kakve specijalne preparate niti da skupo plaćate masti namenjene samo za tu svrhu. Dovoljno je da upotrebite stari „dobri“ vazelin. Ovu mast inače treba uvek da imate u domaćinstvu.

Obrišite suvom krpom „jezičak“ na svakoj bravi i kvaki, pa prstima nanesite malu količinu vazelina i nekoliko puta otvorite i zatvorite prozor tj. vrata da bi se mast dobro rasporedila. Biće dovoljno da ovo uradite jednom u par meseci i očuvaćete vredne okove na stolariji.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble