SJAJAN TRIK: Spasite svoje cveće pomoću sirćeta -

SJAJAN TRIK: Spasite svoje cveće pomoću sirćeta
montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Većina ljudi sirće koristi samo u kuhinji. Oni spretniji u domaćinstvu često ga koriste i za pravljenje prirodnih sredstava za čišćenje kuće.

Osim toga sirće možete koristiti i za oživljavanje vašeg sobnog i vrtnog cveća.

Sirće možete koristiti za zaštitu od štetočina. Budući da je sirće dosta jako, biljke trebate poprskati vrlo pažljivo. Jednu kašiku sirćeta pomešajte s jednom kašikom soli, četiri litre vrele vode i jedne kašičice džina i tim rastvorom prskajte svoje vrtne biljke.

Ako imate sobno cveće, možete ga prskati kombinacijom od jedne kašike sirćeta, jedne kašike tečnog sapuna i četiri litre vrele vode.

Ukoliko želite da biljke zaštitite od mrava, takođe to možete učiniti uz pomoć sirćeta. Mravi mrze miris sirćeta. Napravite sredstvo od jabukovog sirćeta i hladne vode. Stavite u bočicu s raspršivačem i poprskajte zemlju. Ovaj postupak treba ponoviti dva do tri puta nedeljno.

Ako svoj dom redovno ukrašavate dekoracijom s prirodnim cvijećem, sigurno želite da što duže u vazi. Uz pomoć sirćeta, sečeno cveće možete održati svežijim. U vazu s vodom stavite dve kašike sirćeta i jednu kašičicu šećera. Na ovaj način vaše cveće će i dalje ostati sveže i prelepo, a trajaće i mnogo duže.pancevo, beograd, novi sad

(A.J.)

 

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble