SJAJAN TRIK: Spasite svoje cveće pomoću sirćeta -

SJAJAN TRIK: Spasite svoje cveće pomoću sirćetamontekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Većina ljudi sirće koristi samo u kuhinji. Oni spretniji u domaćinstvu često ga koriste i za pravljenje prirodnih sredstava za čišćenje kuće.

Osim toga sirće možete koristiti i za oživljavanje vašeg sobnog i vrtnog cveća.

Sirće možete koristiti za zaštitu od štetočina. Budući da je sirće dosta jako, biljke trebate poprskati vrlo pažljivo. Jednu kašiku sirćeta pomešajte s jednom kašikom soli, četiri litre vrele vode i jedne kašičice džina i tim rastvorom prskajte svoje vrtne biljke.

Ako imate sobno cveće, možete ga prskati kombinacijom od jedne kašike sirćeta, jedne kašike tečnog sapuna i četiri litre vrele vode.

Ukoliko želite da biljke zaštitite od mrava, takođe to možete učiniti uz pomoć sirćeta. Mravi mrze miris sirćeta. Napravite sredstvo od jabukovog sirćeta i hladne vode. Stavite u bočicu s raspršivačem i poprskajte zemlju. Ovaj postupak treba ponoviti dva do tri puta nedeljno.

Ako svoj dom redovno ukrašavate dekoracijom s prirodnim cvijećem, sigurno želite da što duže u vazi. Uz pomoć sirćeta, sečeno cveće možete održati svežijim. U vazu s vodom stavite dve kašike sirćeta i jednu kašičicu šećera. Na ovaj način vaše cveće će i dalje ostati sveže i prelepo, a trajaće i mnogo duže.pancevo, beograd, novi sad

(A.J.)

 

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.