Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šta žene žele: Koji su najpopularniji estetski zahvati? - | K-013 Portal
estetski zahvati, estetski zahvati za zene, estetski zahvati kod zena, sta zene zele

Šta žene žele: Koji su najpopularniji estetski zahvati?Večno pitanje na koje verovatno mnogi od nas i ne žele da saznaju odgovor je šta žene žele?

Možda je lakše ako krenemo po onom našem šta sigurno žene vole a to je lepo, negovano lice, zategnuto telo. Mnoge od nas žele da budu primećene i da se dobro osećaju zbog svog tela. Stajling odlazi kao nadogradnja i njime se mogu zamaskirati neki nedostaci, ali ipak samo neki. Estetska hirurgija i to ona neivanzivna je sigurno jedna od najpopularnijih. 

Neoperativne metode zatezanja lica, uvećanje grudi, uvećanje usana, korekcija nosa, podizanje kapaka - bile su i ostale najpopularniji estetski zahvati. Srbija je poznata i na mapi estetskog turizma jer ima visokokvalifikovane stručnjake koji koriste najsavremenije metode, a pri tome su cene pristupačnije nego kod istih intervencija u inostranstvu.

Kakve su novine uvedene u najtraženije metode? Kako se dame oporavljaju nakon njih, kakvi se efekti očekuju? Donosimo sve zanimljivosti iz sveta estetske hirurgije i odgovore na najvažnija pitanja u nastavku daljeg teksta.

#1 Face lifting lica

Brzo uklanjanje tragova starosti na licu, vraćanje jedrine i elastičnosti kože se uspešno postiže sa neoperativnim zatezanjem kože lica. Opcije za zatezanje su razne i biraju se u skladu sa stanjem kože, regije ubrizgavanja, ali i godinama klijentkinje.

Botox za lice se ubrizgava u mišić regije koja se zateže, dovodi do njegovog opuštanja i sprečava stvaranje novih bora jer blokira kontrakcije mišića. Botoks je odličan za gornju trećinu lica kao i za duboke bore iznad gornje usne. Jedan od najkvalitetnih materijala koji se ubrizgavaju je BOTULINUMTOXIN tip A (Visatabel, Dysport, Botox). Dobri rezultati su vidljivi i preko 6 meseci.

Hijaluron, sa druge strane, daje bolje rezultate kod donje trećine lica i može dobro da deluje i na duboke bore. Ubrizgava se u podkožni sloj kože i traje i do maksimalnih 12 meseci. Najkvalitetniji materijal koji se ne grudva i postepeno razlaže je Teosyal RHA.

Mezoniti su češći izbor za zatezanje lica kod zrele kože i podrazumevaju ambulantno postavljanje nazubljenih niti u podkožni sloj. Nihovim zatezanjem koža se mehanički zateže, a niti svojim zupcima izazivaju bolju prokrvljenost kože tako da dolazi do prirodnog stvaranja kolagena pa koža postaje jedrija, blistavija i podmlađena. Niti se razgrađuju nakon 9 meseci, ali su dobri rezultati vidljivi i do 3 godine uz najkvalitetnije TENZIONE H-LIFT mezoniti.

Zajedničko ovim metodama je da je oporavak brz (nakon par dana), a rezultati manje „upadaju u oči“ što znači da ćete imati mlađi izgled, ali niko neće jasno videti šta ste konkretno uradili na sebi.

#2 Korigovanje nosa

Rinoplastika je hirurška operacija nosa i donosi mogućnost potpunog remodeliranja izgleda, dužine i širine jer se operacijom koriguje pozicija hrskavice. Ipak, odluka na ovu intervenciju nije jednostavna jer je oporavak težak. Zato se češće bira nehirurško korigovanje nosa filerima.

Korekcija nosa filerima podrazumeva ubrizgavanje filera u ciljanu regiju oko nosa. Na ovaj način se može uspešno tretirati grba na nosu, nos koji je kriv i asimetričan, spušten vrh nosa, korekcija širine nosa… Ubrizgavaju se specijalni hijaluronski fileri, a kada rezultati prođu intervencija se ponavlja. Oporavak je lak, ubrizgavanje ambulantno i postoji minimalnan rizik pa se preporučuje za sve uzrasne dobi.

Većina dama se najpre odluče za neoperativno korigovanje nosa i mnoge budu zadovoljne sa malim promenama. One koje žele manji nos, drugačijeg oblika zakažu dodatne konsultacije i odu „pod nož“.

#3 Uvećanje grudi

Ugradnja silikona je oduvek važila za jednu od najpopularnijih estetskih zahvata. Reč je o operativnoj metodi ugradnje silikonskog implantata koji može biti punjen hijaluronom, onaj koji se koriguje po želi pacijentkinje (punjiv) i najnovije generacije proteze ispunjenje gelom koji uopšte ne curi.

Zbog same procedure u bolnici se ostaje do 2 dana, a potpun oporavak traje nekoliko meseci. Ipak, vrlo brzo se može nastaviti sa normalnim aktivnostima uz pažnju i oprez. Dame žele da imaju bujnije poprsje, ali i da imaju lepšu figuru u vidu peščanog sata, a sa ugradnjom silikona u grudi to se i postiže.

#4 Podizanje kapaka

U modi su „mačkaste oči“ pa se sve više dama odlučuje na podizanje obrva i spoljnih uglova očiju.

Blefaroplastika je operativna metoda podizanja kapaka i podrazumeva odstranjivanje viška kože na kapku čime se on podiže, a pogled otvara. Pandan ovoj metodi je i zatezanje kapaka mezonitima kao neinvazivan način podizanja kapaka. Rezultati su kraći, ali je minimalno vreme oporavka.

#5 Uvećanje usana

Usne su pretrpele brojne promene trendova u veličini i obliku. Bilo je tu perioda kada su dame želele usne poput Anđelina Džoli, onda puniju gornju usnu, a sada se sve češće koriste modeli koji su na dečijim lutkama poput usana na lutkama „Bratz“. Materijal koji se ubrizgava je najčešće hijaluron što daje veću komociju za kasnija dodatna popunjavanja ili smanjenja ako su rezultati loši.

Ono što je zajedničko za svaku od najtraženijih estetskih intervencija je to da vam treba odličan hirurg i poliklinika ako želite i dobre rezultate. Drugi bitan faktor je to da budete svesni da se krajnji rezultat estetske korekcije može razlikovati od vaših očekivanja.

Neoperativne metode su sve popularnije jer ne donose trajne rezultate tako da je, po potrebi, intervenciju moguće ponoviti ili korigovati ono što vam se nije dopalo. Estetska hirurgija pruža mogućnost za korekciju svih nedostataka, a pošto je svakome važno da ima lep odraz u ogledalu jasno je zašto je sve veće interesovanje za ovaj način ulepšavanja.

Šta vi mislite o najpopularnijim estetskim zahvatima? Ostavite nam komentar nakon čitanja ovog teksta!

(S. Stanković)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.