fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

bambus

Unesite notu egzotičnosti u svoj dom: Nabavite ovu biljku

Bambus palma je sobna tropska biljka koja će uz pravilno održavanje doneti dozu egzotike svakom enterijeru.

Uprkos svom imenu, uopšte nije u pitanju bambus već vrsta palme. Poreklo je uz Meksika i centralnog dela Amerike i prirodno rastu kao šumske biljke, a zanimljivo je i to da se nalaze na mnogim lista prečišćivača vazduha.

Bambus palma i nega
Popularne su kućne biljke zato što se malo održavaju i dobro se snalaze u različitim uslovima osvetljenja i zahtevaju konstantnu vlagu.

Svetlost
Bambusove palme savršena su tropska biljka za uslove srednje do slabe svetlosti. Za razliku od drugih palmi, ne zahtevaju jako svetlo da bi uspele. Dobro se snalaze u različitim svetlosnim uslovima jedino bi trebalo da izbegavate vruću i direktnu sunčevu svetlost jer će im opeći osetljivo lišće.

Zemljište
Vlažno, ali dobro drenirajuće tlo je najbolje za bambusove palme. Idealno je zemljište koje je porozno, ali bogato humusom.

Voda
Tlo bambusovih palmi treba održavati ravnomerno vlažnim, ali nikako skroz mokrim. Bambusove palme su osetljive i na preterano zalivanje i na nedovoljno zalivanje. Dozvolite da se vrh zemlje malo osuši između zalivanja.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.