fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

biljkama potrebna voda, zalivanje biljaka

Uz jedan trik znaćete kada je vašim biljkama potrebna voda

Kućne biljke nisu imune na hladne dane i dolazak zime, iako žive unutra i imaju kontrolisanu temperaturu.

Na sobne biljke, bilo da se radi o kućnim biljkama tokom cele godine ili o biljkama koje ste uneli unutra da prezime, utiče nekoliko faktora zimskog stresa, uključujući temperature koje variraju od dnevne toplote do večernje hladnoće, suvog vazduha i kratkog dana koji smanjuje količinu svetlosti.

Uz prilagođenu negu ni bi trebalo da bude problema sa njihovim održavanjem.

Prilagodite rutinu zalivanja

Većini sobnih biljaka je potrebno manje vode tokom zime. Iako zimski vazduh suvlji, biljke imaju sporiji rast tokom hladnijih meseci, a neke čak i potpuno miruju. Zbog toga je biljkama potrebno manje vode da bi bile hidrirane, a prekomerno zalivanje može da dovede do truljenja korena.

Površinsko tlo može brže da se osuši tokom zimskih meseci, ali to nije dobar pokazatelj da je biljci potrebna voda. Stavite prst u zemlju da biste utvrdili da li je suvo zemljište centimetar ili dva ispod površine, tada bi biljku trebalo da zalijete, piše Magazin Novosti.

Dodatni savet je da ne koristite hladnu vodu za zalivanje kućnih biljaka. Koristite vodu koja je oko sobne temperature da biste izbegli šokiranje korena biljke.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.