Vozačima se sviđa BMW digitalni ključ i komandovanje glasom -
bmw digitalni kljuc

Vozačima se sviđa BMW digitalni ključ i komandovanje glasommontekristo 0507


Pri svakom upoznavanju sa nekim novim modelom iz BMW-a, odmah je jasno da se u bavarskoj centrali dosta radi na razvoju digitalizacije i povezanosti. Čak i pored digitalnog ključa u mobilnom telefonu i komandovanja glasom, možda je najinovativnije to što se operativni sistem može ažurirati daljinskim putem. Kao mobilni telefon. Pa tako vozač uvek ima najnoviju verziju softvera u svom automobilu. Sada su stigla i priznanja koja potvrđuju trud inženjera.

Čitaoci najuticajnijih evropskih automobilskih magazina “Auto Bild & Computer Bild” i “Auto, motor und sport”, izdvojili su i posebno pohvalili BMW-ove inovativne funkcije povezanosti i digitalne usluge.

BMW Digital Key, odnosno digitalni ključ bio je na vrhu svih lista ovogodišnje dodele nagrada Connected Car Awards koje je organizovao nemački “Auto Bild & Computer Bild”.

Digitalni ključ za vozilo zasnovan na platformi smart telefona, omogućava vlasniku da lako i bezbedno otključa i zaključa svoj automobil.

Ovaj ključ vlasnici mogu poslati na telefone još 5 korisnika vozila, a pored toga, dostupna je i opcija izdavanja digitalnog ključa sa ograničenim pravima (npr. ograničena maksimalna brzina i ubrzavanje, jačina zvuka audio uređaja, itd.), što se pokazalo idealnim za vozače početnike.

Više od 11.000 čitalaca dalo je svoj glas u konkurenciji za nagradu Car Connectivity Award, koju je organizovao časopis “Auto, motor und sport”, modelu BMW Serije 3, označivši ga za najbolji model sa najviše inovativnih funkcija za povezivanje u kategoriji “Connected Cars”.

BMW Serije 3 prvi je model opremljen sistemom glasovnih komandi pod nazivom BMW Intelligent Personal Assistant, zasnovanom na digitalnom operativnom konceptu BMW Operativnog sistema 7.0.

Od ostalih digitalnih usluga tu je i daljinsko osvežavanje softvera (Remote Software Upgrade), koje omogućava da korisnici uvek imaju najnoviju verziju softvera u svojim automobilima.

Plan BMW grupe je da razvojem povezanosti unapredi i automatizovane sisteme za vožnju.

(Nova.rs)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.