Zaljubljenost ili ljubav – znate li da napravite razliku? -
zaljubljenost, ljubav, razlika izmedju zaljubljenosti i ljubavi

Zaljubljenost ili ljubav – znate li da napravite razliku?montekristo 0507


Pitate se sigurno – zašto je potrebno znati razliku između zaljubljenosti i ljubavi?

Zar to nije jedno isto? Zapravo, ne. Ova dva osećanja (iliti stanja) su potpuno različita i važno je da napravite razliku kako ne biste gubili dragoceno vreme i energiju na nešto što nije stvarno. Tanka je linija između ljubavi i zaljubljenosti. Prema teoriji koja definiše zaljubljenosti – to je onaj divlji osećaj privlačnosti, uzbuđenja i sjajnog seksa. Dok kada je romantična ljubav u pitanju, ona je utemeljena na strasti i intimnosti. Ona ima sve sastojke zaljubljenosti ali podrazumeva i osećaj poverenja, prijateljstva i podrške između dve osobe. Nije s toga čudno zašto je ponekad teško biti siguran koje je od ovo dvoje u pitanju. Otkrivamo vam u tom pogledu nekoliko jasnih znakova na osnovu kojih možete razlikovati ljubav od zaljubljenosti.

AKO SE OSEĆATE SIGURNO PORED DATE OSOBE – TO JE LJUBAV

Ljubav je puna strpljenja i ljubaznosti. Ona čini da se osećate sigurno pored osobe koju volite, u svakom trenutku. Kada osećate da ste u stanju da ostvarite vaše najviše ciljeve i najdublje snove, ne plašeći se ni svojih najmračnijih tajni kada se vaša voljena osoba pored vas, znajte da je u pitaju ljubav. Prisustvo date osobe vam daje snagu, utehu i sigurnost.

AKO PREVIŠE RAZMIŠLJATE O SVOJOJ VEZI ILI SE PITATE ŠTA VAŠ PARTNER OSEĆA PREMA VAMA – TO JE ZALJUBLJENOST

Ljubav nije jednosmerna ulica. Dok s druge strane zaljubljenost često jeste. Kada ste samo zaljubljeni niste apsolutno sigurni da li osoba sa kojom ste oseća prema vama isto što i vi. Takođe zaljubljene osobe imaju naviku da preispituju svoje ponašanje, svaku poslatu i primljenu poruku, misao, razgovor, dela. Takođe zaljubljene osobe imaju konstantan strah od napuštanja.

AKO ZNATE DA NA DATU OSOBU UVEK MOŽETE DA RAČUNATE – TO JE LJUBAV

Da li biste datu osobu nazvali u pola noći ako bi vam se automobil pokvario dok se vraćate sa puta? Da li biste mogli na nju da računate ako je neko vama drag u bolnici i potrebna vam je pogrška? Ako je odgovor da, i ako znate da vas sa njene strane uvek očekuje topli zagrljaj i podrška, to je bez sumnje ljubav.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.