Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zašto trudnice ne treba da idu lakiranih noktiju na porođaj? - | K-013 Portal
trudnice, porodjaj, lakirani nokti

Zašto trudnice ne treba da idu lakiranih noktiju na porođaj?


Priprema za porođaj podrazumeva fizičku pripremu, ali i pripremu svega što će porodilji biti potrebno dok je u bolnici.

Kako piše portal Bebac, među najvažnijim pravilima jeste da trudnica ne sme doći na porođaj sa nalakiranim noktima.

Zašto je zabranjeno imati nalakirane nokte na porođaju? Da li je u pitanju estetika ili pravila bolnice ili nešto treće?

Pravilo da nokti ne smeju biti nalakirani kada trudnica krene na porođaj vezuje se isključivo za njenu bezbednost i zdravstveno stanje. Naime, preko noktiju može se videti mnogo toga - kada su u pitanju promene u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Zdravlje i izgled, ali i kvalitet noktiju mogu pokazivati mnogo više nego što mislimo. Meki, krti i lako lomljivi nokti pokazuju da organizmu nedostaje gvožđa i cinka, ali i vitamina B, A i C.

Isto tako i druge promene na noktima mogu pokazati jasno zdravstveni problem - što u nekim slučajevima može biti veoma važno kako bi se na vreme i adekvatno reagovalo.

Promene na noktima koje se mogu primetiti tokom porođaja važne su lekarima kako bi na vreme otkrili moguće komplikacije. Kada su nokti porodilje bezbojni i prirodno ružičasti - sve je u redu, ali ukoliko dođe do promene u boji te postanu beli, a kasnije i modri - to pokazuje nedostatak kiseonika u organizmu, što je veoma opasno tokom porođaja.

Upravo zato je važno da nokti porodilje ne budu namazani kako bi se ovakav problem na vreme otkrio.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...