Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivšim predsednicima sudova presude zbog zloupotreba, među njima i Pančevac - | K-013 Portal

Bivšim predsednicima sudova presude zbog zloupotreba, među njima i Pančevac

Dušan Dozet sudija, hronika, presuda

Specijalni sud u Beogradu izreći će 24. septembra prvostepenu presudu dvojici bivših predsednika sudova u Šapcu i Loznici, sudiji i još dvojici okrivljenih za krivično delo zloupotreba službenog položaja, najavljeno je danas iz tog suda.

Optužni predlog tužilaštva za organizovani kriminal tereti bivšeg predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva, bivšeg predsednika Osnovnog suda u Loznici Dragana Cvetinovića, sudije tog suda Oliveru Lazarević kao i Dragana Radivojevića iz Loznice i Dušana Dozeta iz Pančeva.

Lazarev i Cvetinović se terete da su izvršili po dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, a Lazarevićeva jedno.

Radivojeviću i Dozetu se stavlja na teret krivicno delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju. Lazarev se tereti da je kao predsednik Višeg suda u Šapcu omogućio usvajanje vanrednog pravnog leka - zahteva za ponavljanje krivičnog postupka, iako za to nije bilo osnova.

Na taj nacin je, kako navodi tužilaštvo, omogućio da Dušan Dozet izbegne izdržavanje kazne zatvora od sedam meseci na koju je osuden pravnosnažnom presudom Višeg suda Šapcu 2014. godine.

Na izvršenje navedenog krivičnog dela Lazareva su podstrekavali Cvetinović, Radivojević i Dušan Dozet, a u izvršenju dela mu je pomogla Lazarevićeva.

Takođe, kako je saopštilo tužilaštvo nakon podizanja optužnice, Lazarev i Cvetinović se terete da su kao predsednici sudova neosnovano usvajali zahteve za odlaganje kazne zatvora osuđenim licima i time im omogućili da po nekoliko godina odlažu odlazak u zartvor, kako bi izvršenje kazne zastarilo.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city