Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blagajnik Eparhije sremske OLAKŠAO kasu Eparhije za skoro 100.000 evra pa kupio stan - | K-013 Portal

Blagajnik Eparhije sremske OLAKŠAO kasu Eparhije za skoro 100.000 evra pa kupio stan

eparhija sremska, pop, policija, hapšenje, zatvor, najnovije vesti, hronika, sremska mitrovica

M.P. sveštenik Eparhije sremske iz Sremskih Karlovaca, osuđen je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, jer je, kao blagajnik Eparhije iz kase blagajne sukcesivno uzimao novac, ukupno 98.500 evra, a koji je potom uplaćivao na račun svoje supruge radi kupovine stana u Beogradu.
Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu izreklo mu je i meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti blagajnika od pet godina, nakon izvršenja kazne, saopštio je danas ovaj sud.

M.P. je osuđen zbog produženog krivičnog dela pronevera i krivično delo pranje novca.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Sud precizira da je M.P. osuđen jer je od februara 2018. godine do avgusta 2018. godine, kao sveštenik, blagajnik Eparhije sremske u više navrata uzimao novac , ukupno 98.500 evra, a zatim taj novac, u nameri prikrivanja nezakonitog porekla imovine, uplaćivao na račun supruge i predavao supruzi koja je uplaćivala na svoj račun.

Sa tog računa su plaćane rate za kupovinu stana u Beogradu, koji je kupljen na ime supruge.

Na ovaj način, M.P. je pribavio sebi protvipravnu imovinsku korist od 98.500 evra, u kom iznosu je oštetio Eparhiju Sremsku iz Sremskih Karlovaca.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS