Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinici na aerodromu Nikola Tesla sprečili krijumčarenje 20 kilograma marihuane - | K-013 Portal

Carinici na aerodromu Nikola Tesla sprečili krijumčarenje 20 kilograma marihuane

marihuana, aerodrom, krijumčarenje

Carinski službenici su u utorak, 9. aprila na graničnom prelazu Aerodrom Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 20 kilograma marihuane koju je jedan putnik zapakovao u svoj kofer, saopštila je danas Uprava carine.

Slučaj je otkriven kada su carinski službenici prilikom pregleda na skeneru u sortirnici za prtljag, zbog uočenih nepravilnosti, za detaljnu kontrolu izdvojili kofer putnika koji je doputovao letom iz Pariza.

Kada je putnik preuzeo prtljag sa pokretne trake i uputio se ka aerodromskom izlazu, carinici su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Čim je putnik otvorio kofer, potvrđeno je da u njemu nema ničega sem četiri velike vakum kese sa isušenom biljnom materijom, koja je priručnom analizom odreagovala na marihuanu.

Nakon preciznog merenja utvrđeno je da se radi o 21 kilogramu ovog narkotika.

Putnik je zajedno sa otkrivenom drogom predat u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.