Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Devojčica svojim telom zaštitila dvogodišnju sestričinu od napada komšijskih pasa - | K-013 Portal

Devojčica svojim telom zaštitila dvogodišnju sestričinu od napada komšijskih pasa

devojcica zastitila sestru od napada psa

Tamara Benežan, učenica 8. razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici heroina je kakva se retko sreće. Ona je 28. maja ove godine svojim telom zaštitila dvogodišnju sestričinu od napada komšijskih pasa koji su istrčali iz dvorišta.

Prošlo je nešto više od dve nedelje od kako su psi napali nju i njenu dvogodišnju rođaku. Povrede na telu i dalje su vidljive. Događaja od te večeri se nerado seća i sa osmehom poručuje.

Tamara je nakon dvonedeljnog oporavka od povreda ponovo u školskoj klupi. Vredno se sprema za prijemni ispit, a nemili događaj uticao je i na izbor buduće profesije.

Tamara Benežan kaže:

"Ti doktori su bili jako nežni i prijatni prema meni i pomagali su mi i onda se tako rodila neka želja i sad želim da upišem medicinsku. "

Puno sreće u daljem školovanju, poželeli su joj direktor škole kao i predstavnici grada koji su prigodnim poklonima odali priznanje ovom herojskom činu.

Dina Vučinić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje ističe:

"Današnji pokloni i naš dolazak ovde je čista simbolika da kažemo Tamari da smo ponosni na nju, da veliki ljudi mogu da nauče svaki dan nešto pametno, korisno i novo i tako herojski od malih ljudi. "

Iako još uvek učenica Tamara je svojim činom ovoga puta održala lekciju nama odraslima. Na nama je da sledeći put ne padnemo na ispitu.

(RTV)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city