Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hapšenje zbog korupcije u sektoru poljoprivrede - | K-013 Portal

Hapšenje zbog korupcije u sektoru poljoprivrede

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem tužilaštva za suzbijanje korupcije u Novom Sadu i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uhapsila četiri osobe zbog davanja i primanja mita, saopštio je danas MUP.

Odgovorno lice jedne laboratorije u Beogradu A.O. (54), uhapšen je zbog sumnje da je davao mito kako bi njegova laboratorija dobila prednost prilikom slanja uzoraka za analizu ispravnosti hrane i industrijskih proizvoda i sirovina.

Zbog sumnje da su primali mito, uhapšeni su i P. R. (56), granični veterinarski inspektor, M. S. (60), sanitarni inspektor, kao i D. I. (51), fitosanitarni inspektor.

U saopštenju MUP-a se precizira da postoji sumnja da je A. O. trojici osumnjičenih za primanje mita, dao različite svote novca, u ukupnom iznosu od 878.870 dinara, kako bi oni zauzvrat prilikom vršenja službenih radnji dali prednost njegovoj laboratoriji prilikom slanja uzoraka za analizu ispravnosti hrane i industrijskih proizvoda i sirovina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.