Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izbio požar na Mokroj gori koji je zahvatio oko 100 hektara šume - | K-013 Portal

Izbio požar na Mokroj gori koji je zahvatio oko 100 hektara šume

mokra gora pozar, brezovica pozar, pozar, sumski pozar

U toku popodneva izbio je požar na području Brezovice na Mokroj gori, na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume, izjavio je za Tanjug načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić.

"Požar gasi 50 vatrogasaca, a u toku sutrašnjeg dana očekujemo njih još 90, kao i helikoptere koji će gasiti požar iz vazduha. Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugrožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić.

Cicvarić je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo dodatne snage radi lokalizacije požara na Mokroj Gori

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore, kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

Upućeno je još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovolјnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovolјne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

(K-013, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.