Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Komora: Nisu uhapšeni javni izvršitelji, već sudski - | K-013 Portal

Komora: Nisu uhapšeni javni izvršitelji, već sudski

sudski izvršitelji, komora, policija, hapšenje

Komora javnih izvršitelja Srbije saopštava da su uhapšeni osumnjičeni da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara - sudski izvršitelji.

Time su negirali da su u pitanju javni izvrštelji, članovi te komore.

Komora je u saopštenju navela da su pojedini mediji preneli da su uhapšena četiri javna izvršitelja i ističe da se, međutim, ne radi o javnim izvršiteljima - članovima Komore i licima s poverenim javnim ovlašćenjima, već o sudskim izvršiteljima - službenicima suda.

Kako je MUP ranije danas saopštio, policija je u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila pet osumnjičenih da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48), koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine fingirali sprovođenje izvršnog postupka, navodi se u saopštenju MUP.

Sumnja se da su oni s fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P., na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.