Komora: Nisu uhapšeni javni izvršitelji, već sudski -
sudski izvršitelji, komora, policija, hapšenje

Komora: Nisu uhapšeni javni izvršitelji, već sudski

Komora javnih izvršitelja Srbije saopštava da su uhapšeni osumnjičeni da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara - sudski izvršitelji.

Time su negirali da su u pitanju javni izvrštelji, članovi te komore.

Komora je u saopštenju navela da su pojedini mediji preneli da su uhapšena četiri javna izvršitelja i ističe da se, međutim, ne radi o javnim izvršiteljima - članovima Komore i licima s poverenim javnim ovlašćenjima, već o sudskim izvršiteljima - službenicima suda.

Kako je MUP ranije danas saopštio, policija je u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila pet osumnjičenih da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48), koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine fingirali sprovođenje izvršnog postupka, navodi se u saopštenju MUP.

Sumnja se da su oni s fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P., na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com