Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo odbrane: Poginuli piloti Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević - | K-013 Portal

Ministarstvo odbrane: Poginuli piloti Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević

poginuli piloti, avion pao kod malog zvornika, Dejan Krsnik, Zvonko Vasiljev, piloti, vojska srbije

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica u selu Brasina.

On je istakao da su ministar odbrane, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić danas obišli mesto pada aviona i razgovarali sa očevicima.

– Avion je neposredno pre poletanja kompletno pregledan u skladu sa procedurama, kada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka. Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković su nakon završetka uviđaja vojnih i civilnih organa formirali komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, odnosno stručnu komisiju koja će se baviti uzrocima udesa vazduhoplova MiG-21, rekao je major Gujanica.

On je dodao da „pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa dubokim bolom žale za poginulim kolegama i upućuju najiskrenije saučešće njihovim porodicama“.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

(Beta/FoNet/Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS