Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Vlasnik radnje u Pančevu utajio porez i oštetio budžet za 113 miliona - | K-013 Portal

MUP: Vlasnik radnje u Pančevu utajio porez i oštetio budžet za 113 miliona

mup, hapšenje, poreska uprava

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, uhapšeno je lice iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je u svojstvu fizičkog lica, kao i u svojstvu vlasnika preduzetničke radnje u Pančevu, izvršio krivična dela nedozvoljene trgovine i poreske utaje u ukupnom iznosu od oko 113 miliona dinara.

Osumnjičeni je u 2017. i 2018. godini, koristeći poštanske usluge kurirske službe, izvršio prodaju dobara raznim kupcima, bez dokumentacije o nabavci istih. Obavljanjem neregistrovane (neprijavljene) delatnosti ostvario je prihod od oko 33 miliona dinara.

Prometom dobara preko preduzetničke radnje u Pančevu ostvario je prihod od preko 313 miliona dinara, koji mu je isplaćen u gotovini od strane kurirske službe i koji nije evidentirao u poslovnim knjigama. Takođe, nije se prijavio kao PDV obveznik i nije obračunao i platio PDV u ukupnom iznosu od oko 53 miliona dinara, kao ni porez na dohodak građana u iznosu od oko 60 miliona dinara.

Osumnjičeno lice je, uz krivičnu prijavu, sprovedeno u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, gde će biti saslušano.

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.