Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Gradini zaplenjeno oko 40.000 evra i različiti narkotici - | K-013 Portal

Na Gradini zaplenjeno oko 40.000 evra i različiti narkotici

gradina, granicni, prelaz, granicni prelaz, granicni prelaz gradina, uprava, carina, uprava carina, zaplena, narkotici, mup, policija, najnovije vesti, hronika

Od ponoći je za putnički promet otvorena granica sa Republikom Bugarskom, a da su to jedva dočekali građani obe zemlje pokazuje podatak da je do 7 časova jutros iz Bugarske u našu zemlju ušlo preko 300 automobila, koliko ih je približno bilo i na izlaznoj strani prelaza Gradina.

Carinski službenici na Gradini su i tokom vanrednog stanja imali pune ruke posla, jer je teretni saobraćaj funkcionisao nesmetano, a sada će ga otvaranjem granica i za putnike biti sve više.

Prvi zabeleženi prekršaj se desio samo nekoliko sati posle ponoći, kada je zaplenjena suma od oko 31.000 funti. Prethodnog dana carinici su takođe otkrili neprijavljene devize i sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja različitih narkotika.

Najsvežiji prekršaj se desio oko tri časa po ponoći kada je za redovnu kontrolu na izlazu pristigao „mercedes“ engleskih registarskih oznaka. Upitan da li ima nešto da prijavi 33-godišnji bugarski državljanin je rekao da ima samo lični prtljag i oko 7.000 funti. Ispostavilo se da to nije tačno, jer je detaljnim pregledom u džepu sakoa koji je nosio na sebi, torbi za laptop i u ladici ispred suvozačevog sedišta pronađeno oko 40.000 neprijavljenih funti. Putniku vraćen dozvoljeni iznos, a o preostaloj sumi od oko 31.000 funti će u prekršajnom postupku odlučivati nadležni sud.

Prethodnog dana je takođe na izlazu iz zemlje 52-godišnji državljanin Turske pokušao da bez prijavljivanja prenese preko granice 18.000 evra, koje je carinik prilikom detaljne kontrole pronašao u torbi za laptop. On je kao vozač automobila „foksvagen tuareg“ rekao da ni on ni njegovi saputnici nemaju ništa da prijave, što se ispostavilo kao neistina, jer je pored neprijavljenog novca, od čega je privremeno zadržano 8.000 evra, na zadnjem sedištu u plastičnoj gajbi pronađena i kutijica sa oko 40 grama marihuane.

Istog dana je na ulazu u zemlju prilikom kontrole putničkog kombija koji je bio na putu ka Engleskoj, kod čak trojice bugarskih državljana pronađena opojna droga „metadon“. Bočica sa oko 36 grama droge u tečnom stanju pronađena je najpre u kesi sa hranom 32-godišnjeg muškarca. Potom je gotovo identična količina istog narkotika pronađena i u džepovima jakni koje su na sebi imala još dvojica 30-godišnjih putnika.

Manja količina hašiša pronađena je tog istog dana prilikom izlazne kontrole i kod 38-godišnjeg Holanđanina turskog porekla, koji je zamotuljak sa presovanim narkotikom sakrio u džep sa zadnje strane vozačkog sedišta automobila „mercedes“ holandske registracije.

(uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city