Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novosađanka pala sa žičare na Divčibarama, teško povređena - | K-013 Portal

Novosađanka pala sa žičare na Divčibarama, teško povređena

Divčibare, žičara, hronika

Valjevski vatrogasci-spasioci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji dežuraju u stanici na Divčibarama, spasili su i ukazali prvu pomoć Novosađanki (60). Ona je teško povređena u padu sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta “Crni vrh”.

Incident se dogodio juče popodne na vrhu skijališta “Crni vrh”, kada se prosvetna radnica T.P.S. (60) iz Novog Sada, koja je planinarila u društvu prijateljice na Divčibarama, popela na panoramsku ljuljašku, koja je deo žičare, piše Blic. U jednom trenutku ona je ispala iz ljuljaške i sa visine od preko dva metra pala na kamenjar.

Ona je zadobila ozbiljne povrede glave, ruku i leđa.

"Problem je bio u tome što do vrha ski-staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo “ladom nivom”, praktično probijajući se kroz blato i kaldrmu, morali da vozimo preko stare ski-staze i obodom planine stigli do vrha žičare, ispod koje se, sa polomljenim rukama i povredama na glavi i leđima, nalazila Novosađanka", rekao je Mitrović.

On je objasnio da povređena žena najverovatnije nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški, nakon čega se ona zaljuljala i izbacila je na kamenito tlo ispod žičare.

"Povređenu ženu i njenu prijateljicu smo, ponovo uz teške muke vožnje stazom bez puta, spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći", rekli su valjevski vatrogasci-spasioci.

Nakon transporta do Urgentnog centra Opšte bolnice u Valjevu, T.P.S. je ukazana prva pomoć.

Zbog dalje opservacije i lečenja, povređena je potom upućena za Novi Sad.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.