Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija: Neistina da smo skrivali slučaj prebijanja muškarca u Jevrejskoj ulici - | K-013 Portal

Policija: Neistina da smo skrivali slučaj prebijanja muškarca u Jevrejskoj ulici

hronika, Kontić, policija

Policijska uprava (PU) Novi Sad saopštila je danas da je neistina da je policija skrivala slučaj brutalnog prebijanja M.M. u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, za koje je osumnjičen direktor firme Ju-Krijkos Ivan Kontić.

Kontić, koji je osumnjičen da je pokušao da ubije M.M. pre tri nedelje tako što ga je pretukao, a potom mu polomio obe ruke dok je bio u nesvesti, nije dostupan policiji i tužilaštvu, a poternica za njim, prema pisanju medija, objavljena je tek nakon što se snimak prebijanja pojavio na društvenim mrežama.

„Iako u vesti, koju su prepisali od drugih medija, stoji samo da je Više javno tužilaštvo tada pokrenulo istražni postupak, portal nova.rs je objavio naslov ‘Policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana’. Na toj netačnoj tvrdnji bazirali su i svoj novi tekst pod naslovom ‘Slučaj Kontić: Kako je tužilaštvo Rebića (Vladimir Rebić, direktor policije) uhvatilo u laži'“, navodi se u saopštenju policije.

U policiji tvrde da je, i u jednom i u drugom slučaju, reč o potpunoj laži i očiglednoj obmani javnosti, pošto se, kako su istakli, i „iz zvaničnog odgovora Višeg javnog tužilaštva vidi samo da su oni tada pokrenuli istražni postupak, što naravno ne znači i da je policija tada obavestila tužilaštvo o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu“.

„Istine radi, policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine. Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja“, stoji u saopštenju PU Novi Sad.

Oni su rekli i da su o svemu sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac.

„U međuvremenu je od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo – iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva. Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage“, kazali su u policiji.

Kako tvrde, teško je poverovati da je neistina koja je objavljena na portalu posledica isključivo nepoznavanja zakonskih procedura, tačnije šta znači obavestiti tužilaštvo o događaju, šta podneti krivičnu prijavu i pokrenuti istražni postupak, kao i koja su krivična dela u nadležnosti kog tužilaštva.

„Očigledno je njihov cilj narušavanje ugleda pripadnika PU Novi Sad koji rade na rasvetljavanju pomenutog slučaja“, navode iz policije.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.