fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

veljko belivuk, marko miljkovic, pritvor velja nevolja

Produžen pritvor za 25 pripadnika grupe Veljka Belivuka

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću kao i za još 23 optužena pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe za još 60 dana.

Iz Specijalnog suda navedeno je da je rešenje o produženju pritvora doneseno 18. januara i da optuženi imaju pravo žalbe, preneli su beogradski mediji.

Osim 25 optuženih, koje uskoro očekuje početak suđenja za najteža krivična dela, uključujući pet ubistava, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a tri će najvjerovatnije dobiti status svedoka-saradnika, pošto su odlučile da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela.

Optužnica protiv njih potvrđena je 9. novembra prošle godine, ali suđenje još nije zakazano, zato što je predsednik sudskog veća, kome je dodeljen predmet, otišao na bolovanje.

Kriminalna grupa, sa Belivukom na čelu, tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmicu. Belivuk je optužen za pet, Marko Miljković za četiri teška ubistva, a za likvidacije je optuženo još 11 pripadnika njihove kriminalne grupe.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.