Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protivpravno prisvojili 88 miliona dinara na štetu kancelarije javnog izvršitelja - | K-013 Portal

Protivpravno prisvojili 88 miliona dinara na štetu kancelarije javnog izvršitelja

hronika, ostetili izvrsitelja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom položaja protivpravno prisvojili 88.848.512 dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelјa.

Uhapšeni su Lj. M. (1958), pomoćnik oštećenog izvršitelјa, V. V. (1976), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelјa i odgovorno lice preduzeća „Poslovna logistika“, „Sektor PP“ i „Kolektor sektor“, kao i V. J. (1964), odgovorno lice „Poslovna logistika“ i „Sektor PP“.

Takođe su uhapšeni i O. V. (1966), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelјa i odgovorno lice radnji „Vezirica“ i „Vezirica vez“, I. R. (1974), poslovni sekretar kancelarije izvršitelјa, i M. R. (1980), knjigovođa izvršitelјa i odgovorno lice firme „SMS knjigovodstvo“.

Sumnja se da je Lj. M., od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelјa, kako bi zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete da su faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara.

M. R. je, kako se sumnja, od oštećenog izvršitelјa za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara.

Lj. M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelјa i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

V. V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS