Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šef ekspoziture Poštanske štedionice proneverio 15,5 miliona dinara - | K-013 Portal

Šef ekspoziture Poštanske štedionice proneverio 15,5 miliona dinara

postanska stedionica, postanska stedionica pronevera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su S. D. (1961), bivše odgovorno lice ekspoziture banke „Poštanska štedionica“ u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti i na taj način oštetio tu banku za 15.500.000 dinara.

On se tereti da je, od novembra 2012. do maja 2021. godine, doveo u zabludu šest klijenata „Poštanske štedionice“ da je njihov novac koji su imali na deviznim računima oročio na period od šest meseci, godinu dana, odnosno dve godine, tako što je sačinio i dao klijentima da potpišu fiktivne ugovore o oročenju devizne štednje koji ne postoje u sistemu računa te banke.

Potom su, kako se sumnja, oštećeni klijenti potpisali blanko naloge za isplatu sa računa, na osnovu kojih je osumnjičeni podigao i prisvojio novac koji mu je poveren u radu, ukupno 124.000 evra i 10.200 švajcarskih franaka i na taj način za isti iznos oštetio klijente i „Poštansku štedionicu“.

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.