Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo traži pritvor za okrivljene iz Kovačice za kupovinu i prodaju lažnih potvrda o vakcinaciji - | K-013 Portal

Tužilaštvo traži pritvor za okrivljene iz Kovačice za kupovinu i prodaju lažnih potvrda o vakcinaciji

tuzilastvo, lazne potvrde o vakcinaciji, kovacica

Direktor Doma zdravlja Kovačica P. V. i ostali osumnjičeni za prodaju i kupovinu potvrda o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije saslušani su u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da svim osumnjičenima odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pored P. V. koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, u četvrtak su pripadnici MUP-a uhapsili i dvoje zaposlenih u Domu zdravlja, jednog pomagača i petoro osumnjičenih za kupovinu lažnih kovid potvrda.

Tužilaštvo tereti administrativnog radnika na poslovima tehničke i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije kovid 19 M. R. za zloupotrebu službenog položaja.

Referenta za zaštitu od požara i S. D. tereti za krivična dela trgovina trgovina uticajem u pomaganju.

Pet uhapšenih osoba M. D., M. S., M. A, G. S. i G. N. terete se zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili.

Sumnja se da je P. V., koristeći svoj službeni položaj omogućio M. D., M. S., M. A., G. S. i G. N. da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M. R. i S. S., koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.