Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Luci Smederevo carinici otkrili mehanizam prevare - | K-013 Portal

U Luci Smederevo carinici otkrili mehanizam prevare

luka smederevo, uprava carina

Vanrednom kontrolom jednog domaćeg broda u luci Smederevo carinici su utvrdili da u njegovim brodskim tankovima nedostaje više od 95.000 litara nafte, čija bi tržišna vrednost bila oko 15 miliona dinara, saopštila je danas Uprava carina (UC).

Carinici su prekršaj otkrili 12. marta, ali i mehanizam kojim je brodska posada, najverovatnije u dužem periodu, sprovodila milionske malverzacije sa pogonskim gorivom.

Prilikom poslednje detaljne kontrole tog broda, koji je u luku Smederevo pristao zbog utovara rude, otkriveno je da je brod opremljen mehanizmom za lažiranje pri merenju goriva, zahvaljujući kojem se prilikom kontrola uvek očitava ona količina nafte koja odgovara brodskoj posadi.

Carinici su demontažom jednog mernog mesta otkrili da se ispod poklopca nalaze lažne sonde u vidu epruveta i cevi, kao i da je količina nafte u brodskom tanku neuporedivo manja od prethodno očitane.

Konstatovano je da na brodu ima jedva nešto više od 5.000 litara nafte, i da upoređivanjem sa brodskom dokumentacijom nedostaje količina od 95.508 litara.

Slučaj su preuzeli policija i tužilaštvo, koji će se zbog postojanja elemenata krivičnog dela baviti daljom istragom, navedeno j u saopštenju UC.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS