Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Utajili milione, pa pokušali da ih operu kupovinom stanova u Novom Sadu i Staroj Pazovi - | K-013 Portal

Utajili milione, pa pokušali da ih operu kupovinom stanova u Novom Sadu i Staroj Pazovi

poreska policija, poreska utaja

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnika BIA, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeno je tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela: poresku utaju, poresku prevaru u vezi sa PDV i pranje novca.

Na taj način je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu od preko 2,6 miliona dinara i ostvarena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od preko 10,7 miliona dinara.

U periodu od 16. juna 2020. godine do 15. avgusta 2021. godine, osumnjičeni su sačinjavali lažne račune o navodnoj nabavci dobara i izvršenim uslugama ukupne vrednosti 2.988.818,40 dinara, koju su potom evidentirali u poslovnim knjigama i na osnovu koje su neosnovano koristili pravo na odbitak prethodnog poreza. Takođe, gotovi proizvodi proizvedeni od nabavljene sirovine, ukupne vrednosti od 4.905.936,80 dinara, prodati su na crnom tržištu za gotov novac, a dobijena novčana sredstva su zadržana za lične potrebe. Na taj način, izbegnut je obračun, prijava i plaćanje PDV u iznosu od 1.266.792,00 dinara i poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 1.350.383,00 dinara.

U nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine, prijavljeni su novac stečen kriminalnom delatnošću iskoristili za kupovinu dva stana u Novom Sadu i Staroj Pazovi, čime su izvršili krivično delo pranja novca u ukupnom iznosu od 10.772.901,70 dinara.

Uhapšenim licima je određena mera zadržavanja do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS