Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaplenjena stomatolška oprema vredna preko 20.000 evra - | K-013 Portal

Zaplenjena stomatolška oprema vredna preko 20.000 evra

carina, carinski prekrsaj, zaplenjena stomatoloska oprema

Carinici su na prelazu Špiljani, u saradnji sa policijom, osujetili pokušaj krijumčarenja stomatološke opreme i preparata, čija je vrednost procenjena na više od 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu iz pravca Crne Gore pristigao „folksvagen“ severnomakedonske registracije, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Na uobičajeno pitanje o tome da li imaju nešto za prijavljivanje, 36-godišnji vozač je u svoje i u ime svog saputnika odgovorio da nemaju ništa i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Automobil i putnici su ipak detaljno pregledani, kada je najpre u jednoj od torbi sa garderobom, ispod fabričkog ojačanja, pronađeno oko 100 komada različite zubarske opreme i preparata robnih marki „Dental World“, „Tight Torque“, „TS Osstem implant“ i drugih.

Potom je i na zadnjem sedištu automobila, ispod nonšalantno nabacane garderobe, pronađen još jedan set stomatološke opreme „Osstem Implant Taper Kit“.

Na kraju je i u džepovima zimske jakne koju je suvozač nosio na sebi pronađen deo krijumčarenih preparata i opreme.

Putnike su zajedno sa automobilom i otkrivenom robom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.