Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trio „Alegra“: Savršen spoj klasičnog i modernog (VIDEO) - | K-013 Portal

Trio „Alegra“: Savršen spoj klasičnog i modernog (VIDEO)

Tri naše sugrađanke Miona Caran – viola, Milana Vlaović – violina i Eli Krsteva – violončelo, u duhu velikih zvezda, rešile su da u virtuoznom izvođenju pokažu kako to izgleda kada se na klasičnim instrumentima sviraju najveći pop-rok hitovi.

Pančevcima su se premijerno predstavile u januaru u Klubu svetskih putnika “Cruiser” i već tada su osvojile publiku sa obradama popularnih hitova grupa i pevača “Abba”,  “Guns’n’Roses”, “Deep Purple”-a, “Beatles”-a, Michael Jackson-a, James Brown-a,  Adel

Pesme poput “Smooth criminal”, “Dancing queen”, “I feel good”, “Smoke on the water”, “The final countdown”, “Love me do” su samo neke od numera koje se mogu čuti na njihovom repertoaru.

Evo šta su u ekskluzivnom intervjuu za portal Pančevo Online rekle ove tri šarmantne dame.

Kada je nastao trio “Alegra” i kojim povodom?

Miona: Nas tri se poznajemo od malena, išle smo zajedno u Muzičku školu „Jovan Bandur“ u Pančevu. U poslednjih par godina sam imala priliku da budem zamena u jednom beogradskom triju i to iskustvo mi se dopalo, pa sam došla na ideju da bi bilo lepo da i u našem gradu postoji gudački sastav koji bi izvodio sličan repertoar. Prošlog septembra sam pozvala Milanu i Eli, i vrlo brzo smo se dogovorile. Bilo mi je veoma drago što im se dopala ideja.

Predstavite se ukratko posetiocima portala Pančevo Online.

Milana:  Završila sam SMŠ „Jovan Bandur“ u klasi profesorke Helene Marinc, a diplomirala sam na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Milutina Kosanovića.

Miona: Osnovne akademske studije viole sam završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljube Milanovića, a master u klasi prof. Nemanje Marjanovića.

Eli: Osnovne studije violončela sam završila u klasi prof. Sandre Belić, a master i specijalizaciju kod prof. Srđana Sretenovića, takođe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Šta se nalazi na repertoaru ?

Milana:  Na našem repertoaru se nalaze obrade popularnih hitova pop, rock i filmske muzike iz raznih dekada, što domaćih, što stranih. Program stalno dopunjujemo i konstantno smišljamo nove aranžmane. Često se desi da nam posetioci naših nastupa daju odlične ideje za obradu.

Ko pravi aranžmane i koliko je potrebno vremena za obradu jedne pesme?

Milana:  Miona i Eli su zadužene za pisanje aranžmana. Vreme koje je potrebno za raspisivanje štimova prilično varira, najviše zavisi od kompleksnosti kompozicije. Neki aranžmani budu završeni za par sati, a za neke je potrebno i par dana.

Svi znamo koliko žene vole da izgledaju lepo. Kako birate odeću za nastupe? Jel tu neko vodi glavnu reč ili svaka prati svoj stil?

Milana: Trudimo se da na nastupima budemo stilski usklađene, ali takođe se trudimo da se prilagodimo prostoru u kojem nastupamo. Niko ne vodi glavnu reč, sve je stvar dogovora.

Koje su vaše omiljene kompozicije sa repertoara?

Milana: Od stvari koje trenutno izvodimo, najviše uživam dok sviram „Stairway To Heaven“, a željno iščekujem dan da na repertoaru imamo muzičku temu iz serije Game Of Thrones.

Miona: Kao veliki fan grupe Guns’n’Roses, najviše volim kad izvodimo njihove pesme, a generalno bih volela da uvrstimo više rock numera.

Eli: Pošto sam ja uskraćena za melodije pesama, najviše volim da sviram brze pesme sa pokretljivim bas linijama i ritmom, poput „Sweet Child Of Mine“, „Smooth Criminal“, „The Final Countdown“...

U Klubu svetskih putnika „Cruiser“ nastupate u nedelju 27. marta. Šta publika može očekivati premijerno ?

Milana: Ovaj nastup će biti poseban jer ćemo posvetiti jedan segment doajenu naše glumačke scene Draganu Nikoliću, koji je nedavno preminuo. Pripremile smo nekoliko numera iz filmova i serija koje su obeležile njegovu karijeru.

Kakvi su vaši planovi za naredni period?

Milana: Planovi su da nastavimo da obogaćujemo repertoar novim i zanimljivim aranžmanima, a volele bismo da nastupamo i van Pančeva.

Kako bi nastup prošao besprekorno i publika uživala u svakoj noti, za dobar ton se brine Marko Dimitrijević. Ekskluzivno, samo za posetioce portala Pančevo Online, poslušajte PREMIJERNO PRVI SINGL Trio „Alegra“ - pesmu „Smoke on the water“.

Pozivamo vas da dođete u Klub svetskih putnika "Cruiser", u ulici Vuka Karadžića (preko puta Gimnazije), u nedelju 27. marta i od 21 sat uživate u koncertu koji će za vas prirediti Trio „Alegra“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.