Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ambasador Irana posetio Pančevo - | K-013 Portal

Ambasador Irana posetio Pančevo

Ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji njegova ekselencija Madžid Fahimpur posetio je danas grad Pančevo i sastao se sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim kako bi se upoznao sa potencijalnim vidovima saradnje između ove države i našeg grada.

Sastanku su prisustvovali i prvi sekretar Ambasade Irana i ekonomski savetnik Mohamad Džavad Izadi, članica Gradskog veća zadužena za privredu, privatno preduzetništvo i investicije Jelena Batinić i Biljana Miladinović iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Nakon filma o privrednim potencijalima Pančeva, usledili su razgovori na temu potencijalne saradnje i investicija u oblasti petrohemijske industrije, poljoprivrede, saobraćaja, ali i na temu unapređenja turizma i saradnje u oblasti nauke i kulture, naročito kada je reč o razmeni studenata i profesora.

Gradonačelnik je delegaciji Irana predstavio nekadašnje i sadašnje privredne potencijale grada, a delegacija je bila naročito zainteresovana za grinfild i braunfild područja, Severnu i Južnu industrijsku zonu i zamolila da Grad dostavi dodatne detaljne informacije o projektima koje smatra najperspektivnijim, kako bi došlo do povezivanja sa potencijalnim investitorima.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da su mogućnosti Irana velike, naročito u energetskom sektoru.

S obzirom da je ovo bio prvi sastanak ambasadora Irana i gradonačelnika Pančeva, ambasador je istakao da je za početak svake saradnje prvo je neophodno upoznavanje i predstavljanje  potreba i potencijala i jedne i druge strane.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.