Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BANATSKI KARLOVAC: Duodrama „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage“ 20. aprila - | K-013 Portal

BANATSKI KARLOVAC: Duodrama „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage“ 20. aprila

banatski karlovac, duodrama, poslednji trenuci kralja aleksandra i kraljice drage

Centar za kulturu opštine Alibunar, u saradnji sa Narodnim prozorištem „Sterija“ iz Vršca, poziva publiku na premijerno gostovanje pozorišne predstave „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage“. Predstava će se odigrati u subotu, 20. aprila, sa početkom od 20 časova, u velikoj sali Doma kulture Banatski Karlovac.

Duodarama „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage“, po tekstu Radomira Putnika, u režiji Snežane Udicki, prati poslednje trenutke kraljice Drage i kralja Aleksandra Obrenovića i bavi se njihovim odnosom prema vlasti i ljubavi.

Rediteljka Snežana Udicki ističe da su se u predstavi više bavili samim ljubavnim odnosom bračnog para, tumačeći ga iz današnjeg partnerskog ugla, a manje političkim činjenicama, jer svaki gledalac ima svoje predznanje o vremenu u kome su Obrenovići vladali I da nisu hteli u predstavi da donose sud ili ispituju čije greške ili zavere su dovele do njihovog tragičnog kraja.

Uloge kraljevskog para tumače Tamara Tamči Toskić i Miloš Đurović.

Scenograf i kostimograf je Sofija Lučić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS