Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bicikli za najbolje osnovce u poznavanju saobraćaja - | K-013 Portal

Bicikli za najbolje osnovce u poznavanju saobraćaja

U petak, 7. oktobra 2016. godine u holu Gradske uprave gradonačelnik Saša Pavlov dodelio je bicikle i prateću opremu učenicima osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva koji su osvojili medalje na Okružnom školskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“ održanom u Vršcu u maju mesecu ove godine.

Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva nagradio je Anu Živanović, koja je osvojila III mesto i Nevenu Nedeljković i Vuka Golubovića, koji su na Okružnom takmičenju osvojili I mesto. Troje nagrađenih su učenici OŠ „Dositej Obradović“ Omoljica.

Gradonačelnik je čestitao nagrađenim učenicima i pohvalio kontinuirani rad sa decom u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, koja već duži niz godina učestvuje na opštinskom, okružnom, republičkom, ali i na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, a upravo je Vuk Golubović prethodne godine osvojio prva mesta na svim rangovima takmičenja u zemlji i četvrto mesto na Evropskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“, te mu je za postignute uspehe Komitet za bezbednost saobraćaja u februaru 2016. godine poklonio laptop.

- Voleo bih da su sve škole podjednako posvećene ovom pitanju, ali mislim da će primer OŠ „Dositej Obradović“ možda inicirati druge škole i druge nastavnike. Velika zahvalnost i nastavniku, koji sa puno energije prenosi potrebno znanje i animira decu da osvajaju medalje, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je istakao da su još jednom, ovim simboličnim nagradama, lokalna samouprava i Komitet za bezbednost saobraćaja pokazali koliko je za lokalnu samoupravu oblast bezbednosti saobraćaja značajna.

Nagrađeni učenici rekli su da im je poligon bio lakši od testova, Ana Živanović rekla je da ono što ju je zainteresovalo za učešće na ovom takmičenju jeste što pored teorijskog postoji i praktičan deo, tj. vožnja bicikla.

Profesor Tehničkog i informatičkog obrazovanja u OŠ „Dositej Obradović“ Miodrag Tasić, koji decu priprema za ovo takmičenje rekao je da je ovo ogroman rezultat, te da su za uspeh na takmičenjima, naročito u tako jakoj konkurenciji, potrebni entuzijazam i mnogo rada, pogotovo za škole iz manjih sredina. On je zahvalio Gradu Pančevu što je prepoznao i nagradio učenike za postignute rezultate.

Pavlov je naglasio da su brojne aktivnosti Komiteta usmerene na animiranje škola i na edukaciju i podsticanje mladih, naročito polaznika u prvi razred, kao jedne od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. On je podsetio da je u septembru mesecu postavljen saobraćajni poligon u OŠ „Branko Radičević“ na kom su svi đaci prvaci pančevačkih osnovnih škola prošli obuku i koji će biti postavljen u svim školama u kojima za to bude bilo uslova.

Upravo sa tom kategorijom treba najviše raditi jer će ta kategorija sačuvati svoju bezbednost, a već neku godinu kasnije postaće vrlo uzorni učesnici u saobraćaju, istakao je gradonačelnik.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.