Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website “Dani Vajferta” i “Dan Dunava” gradske manifestacije - | K-013 Portal

“Dani Vajferta” i “Dan Dunava” gradske manifestacije

Gradsko veće Pančeva proglasilo je manifestacije Dani Vajferta i Dan Dunava za gradske manifestacije.

Manifestacija Dani Vajferta, koju organizuju Turistička organizacija Pančeva, biće održana 9. i 10.juna u centru Pančeva, u ulicama Nikole Tesle, Nikole Đurkovića, Mučeničkoj i na Trgu Đorđa Vajferta.

Gordana Ćirić iz Gradskog sekretarijata za privredu kaže da je ova manifestacija posvećena Đorđu Vajfertu i razvoju turizma Pančeva, kao i da na najbolji način predstavlja potencijale grada. 

- Ujedno, manifestacija će biti i priprema za jubilej 300 godina od osnivanja Pivare i pokretanje industrijske proizvodnje piva u našem gradu. Ova manifestacija proglašena je za jednu od najboljih novih manifestacija prošle godine, kazala je Gordana Ćirić.

Manifestacija Dani Dunava po jedanaesti put biće održana 17. juna a održaće se pod sloganom “Aktivni za reke”. Dan Dunava će se održati iz dva dela. Prvi deo održaće se u prepodnevnim satima 17. juna kroz kulturno-edukativni sadržaj i sporsko rekreativni program. Tog dana biće organizovana i promotivna vožnja katamaranom.

Drugi deo manifestacije predviđen je za 20. jun, kada će svi radovi učesnika manifestacije biti izloženi u holu Gradske uprave Pančevo.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.