Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Druženje najmlađih s vatrogascima u Pančevu - | K-013 Portal

Druženje najmlađih s vatrogascima u Pančevu

Druženje s vatrogascima pod nazivom “Otvoreni dan vatrogasno-spasilačke jedinice Pančevo” za naše najmlađe sugrađane održano je u subotu, 10. juna,  od 11 do 14 sati u Aviv Parku.

Najmlađi Pančevci su se takmičili u gašenju požara, realizivana je edukacija za decu i odrasle, a najveće interesovanje izazvala su vozila i oprema vatrogasaca.

Vatrogasci iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Pančevo danas su bili sa svojim vatrogasnim kamionima i opremom koju su i deca i roditelji ne samo gledali, već i probali.

Dan vatrogasaca je prošle godine izazvao veliko interesovanje kod građana i dece, zbog čega su u Aviv parku odlučili da takvu akciju ponove.

Pančevački vatrogasci su izložili deo svoje opreme: terensko vozilo sa čamcom za spasavanje, zatim najnovije vatrogasno vozilo kao donacija srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša a u Pančevu je na korišćenju evo već skoro drugu godinu.

Izloženo je i malo tehničko vozilo za rad sa opasnim materijama, zatim lična zaštitna oprema: šlemovi, odela, čizme, aparati s komprimovanim vazduhom koji služi za zaštitu disajnih organa.

Posebno je interesantna termovizijska kamera, jedno od savremenijih sredstava za rad vatrogasaca, a u čitavoj zemlji postoji ih samo četiri ili pet. Ona služi vatrogascima na terenu da lakše vide gde je žarište požara, precizno meri temperaturu i vizuelno prikazuje gde je žarište požara ili prilikom spasavanja ljudi da ih lakše nađu, jer kamera registruje i toplotu tela.

Najmlađi su posebno uživali, za njih su vatrogasci pravi heroji poput Betmena i Supermena tako da je ovo bilo još jedno divno druženje vatrogasaca i malih Pančevaca. Izvesno je da će ovo postati tradicionalno druženje.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.