Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Foto konkurs “Objektivom kroz svet oko nas” - | K-013 Portal

Foto konkurs “Objektivom kroz svet oko nas”

Zavod za javno zdravlje Pančevo povodom Dana planete Zemlje i Svetskog dana zaštite životne sredine, šestu godinu za redom, raspisao je fotokonkurs “Objektivom kroz svet oko nas” na osnovu koga će se realizovati izložba ekološki angažovanih fotografija.

Konkurs je otvoren od 15. aprila do 15. maja. 

Organizuje se pod pokroviteljstvom Fotosaveza Srbije, selektor izložbe je majstor fotografije Branislav Brkić, predsednik Fotosaveza Srbije.

Ovogodišnja tema je “Stvaran svet oko mene”, a ideja je da u okupaciji svakodnevice rijalitima ukažemo na lepote i vrednosti Srbije koje moramo sačuvati, ali i na sve ono što je narušeno i na čemu je potrebno delati.

Cilj nam je da svest „samo čekam da prođe“ preokrenemo u „probudi se, pokreni se!“, navodi se u saopštenju za medije.

Izložba će biti konciprana od fotografija prirode Srbije koje mogu biti inspiracija dobrih vibracija, urbanog roka, zanimljivih priča, kvalitetne muzike... a koje se odnose na sve segmente životne sredine.

Izložba se realizuje u dva segmenta:

·         Izložba fotografije mladih do 16 godina  i

·         Izložba fotografije odraslih autora

Izložba otvara ekološki segment Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg stvaralaštva BUDI 2016  koje se održava u Pančevu uz ovogodišnjeg promotera ekologije Zorana Kostića Caneta i Nebojšu Antonijevića Antona (premijerno u okviru projekta Deca pevaju rokenrol sa kikindskim horom Čuperak izvođenje numere “Hoću da znam kuda vodi ovaj put”) i gost -domaćina ambasadu Velike Britanije.

Više informacija, propozicije i prijava nalase se na sajtovima www.fotoss.org i www.zjzpa.org.rs

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.