Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website HIP Azotara dobitnik nagrade “Biznis Partner 2016” - | K-013 Portal

HIP Azotara dobitnik nagrade “Biznis Partner 2016”

Pančevačka kompanija „HIP-Azotara“ ovogodišnji je dobitnik nagrade Biznis Partner 2016 kao „Najperspektivnija kompanija jugoistočne Evrope u oblasti proizvodnje mineralnog đubriva, azotnih jedinjenja, amonijaka i karbamida“, koju organizuje kompanija Mas Medija Internešnl.

Tim povodom gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradski menadžer Aleksandar Farkaš posetili su izložbeni štand “Azotare” i prisustvovali svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja je organizovana u sredu, 8. juna u hotelu Metropol Palace u Beogradu, u prisustvu ostalih laureata, brojnih poslovnih partnera, uglednih privrednika, predstavnika vlade, članova diplomatskog kora, predstavnika velikog broja medija i drugih uvaženih ličnosti iz javnog i kulturnog života u regionu. Nagradu je u ime kompanije primio Miljan Đurović, v.d. direktora HIP Azotare.

Godišnja nagrada Biznis partner ustanovljena je pre 22 godine u želji da se afirmišu sve najbolje kompanije i institucije iz regiona. Specifičnost nagrade i posebna čast za njene dobitnike je u činjenici da kompanije same biraju i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje smatraju da ispunjavaju određene kriterijume.

Nagrada ima regionalni karakter i namenjena je svim kompanijama iz zemalja u regionu (Slovenija, Mađarska, Rumunija, Moldavija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka, Kipar, Turska), bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva.

Miljan Đurović, v.d. direktora kompanije „HIP-Azotara“ rekao je da je ovo važno priznanje za njihovo preduzeće.

Za Azotaru to je novi podstrek da istrajemo u onome što radimo, da se ne predajemo i da opstanemo na ovom surovom tržištu, a to možemo uraditi isključivo kvalitetom naših proizvoda, koji su poznati u ovom regionu i modernizacijom i investicijama, koje će poboljšati našu konkurentnost, kazao je on.

Prema rečima Miljana Đurovića, u planu je da se obim proizvodnje poveća za više od 50 odsto, i to novim investicijama, kao i investicijama u cilju boljih tehnoloških rešenja koja će doprineti još boljem kvalitetu, investiranjem u ekološki čistu proizvodnju i energetsku efikasnost, a time i u poboljšanje konkurentnosti na tržištu. Đurović je izjavio da će veći deo ovih investicija, u vrednosti od više od 10 miliona evra, biti završen do kraja 2016. godine.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.