Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Humanitarni fond Petica donirao hranu za napuštene pse i mačke u Pančevu - | K-013 Portal

Humanitarni fond Petica donirao hranu za napuštene pse i mačke u Pančevu

Humanitarni fond “Petica” iz Beograda donirao je danas oko 180 kg hrane Društvu za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum”, kako bi je oni dalje rasporedili starateljima napuštenih pasa i mačaka u Pančevu.

Kompanija “Metro Cash & Carry” je prošle godine organizovala akciju za najhumanijeg ugostitelja pod nazivom METRO Šampioni humanosti 2015.  Dejan Mijailović, vlasnik restorana “Petica” na Adi Ciganliji je poneo laskavu titulu najhumanijeg ugostitelja godine i formirao Humanitarni fond Petica.

Restoran “Petica” na Adi Ciganliji je “pet frendli” objekat, koji se više godina bavi i humanitarnim radom bilo da je reč o ljudima, deci, životinjama.

“Oni su, kao najhumaniji ugostitelji godine, odlučili da svoju nagradu dalje proslede, i cele ove godine, svakog meseca, biće organizovana po jedna humanitarna akcija, odnosno svakog meseca će jedan deo novčanog fonda biti upućen nekome. O tome se svi zajedno dogovaramo. Ima nas četvoro u našem humanitarnom fondu “Petica”, kaže Marijana Rajić.

U decembru su organizovali akciju za novogodišnje paketiće za decu s posebnim potrebama koja vežbaju u okviru Ssportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda i za decu iz Prihvatilišta bez roditeljskog staranja sa Banjice.

“Pošto je januar uvek težak period za životinje na ulici i one koji brinu o njima, rešili smo da taj mesec bude usmeren ka njima. Najveći deo, odnosno trećina fonda koji smo imali u januaru dodelili smo Pančevu. Rešili smo da Društvo “Ekolibrijum” sa kojim imamo divnu saradnju, stane iza toga, jer njima verujemo i danas smo im doneli oko 180 kilograma hrane za pse i mačke i ostataka hrane iz restorana “Petica” da obradujemo pančevačke kuce i mace, izjavio je Dejan Mijailović.

Marija Kolarski, zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum” kaže da ih je ova donacija jako obradovala.

“Ova donacija znači mnogo našim starateljima, sugrađanima koji brinu o napuštenim psima i mačkama u Pančevu. Sarađujemo sa njima duži period i mislim da će se oni najviše tome obradovati, jer će im to olakšati da nahrane kuce i mace, rekla je Marija Kolarski.

 Na Sportskom centru “Mladost” boravi dvadesetak mačaka o kojima brinu starateljke iz komšiluka, a sve mačke su sterilisane zahvaljujući Društvu “Ekolibrijum”. Donirana hrana danas je isporučena i starateljima pasa na više lokacija u Pančevu.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.