Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website I Pančevo u Kampanji Plavog Srca - | K-013 Portal

I Pančevo u Kampanji Plavog Srca

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo i ove godine obeležiće 30. julSvetski Dan borbe protiv trgovine ljudima koji je ustanovljen od strane Ujedinjenih Nacija. 

Kao i prethodnih godina i ovog 30. jula ponovo postaje aktivna Ruta Plavog Srca. Na specifičnim prometnim lokacijama u gradu, poput autobuske stanice, gradskog parka, Aviv Parka, Narodne bašte, kao i ispred prostorija Crvenog krsta Pančevo volonteri će pozivati građane Pančeva da se uključe u međunarodnu foto-kampanju Plavog Srca i da formirajući rukama srce iskažu svoju podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta i simbolično im pokažemo da nisu same. 

Pored toga volonteri će informisati građane o problemu trgovine ljudima, rizičnim situacijama koje mogu dovesti do iste, ali i o adekvatnim merama opreza. Na pomenutim lokacijama, volonteri će biti pre podne od 9 do 12 časova, kao i popodne od 17 do 20 časova.

U popodnevnim časovima (17 časova) u Aviv Parku biće formirana Sigurna Zona, u kojoj će svi građani imati priliku da se informišu o problem trgovine ljudima. Sigurna Zona će imati sadržaja za najmlađe, poput magnetnih slagalica, bojanki, edukativnih društvenih igara i foto-panela, kako bi kroz druženje i igru sa sertifikovanim edukatorima na Programu Borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije naučili o rizičnim situacijama, kao i kako da se ponašaju ako se nađu u istim. 

Pored toga, u Sigurnoj Zoni nalaziće se i kutak za roditelje/odrasle gde će moći da se sazna više o problemu trgovine ljudima na jedan ozbiljniji i prigodniji način, kroz razne primere iz Srbije i sveta, ali i kroz zvaničnu statistiku Ministarstva Unutrašnjih Poslova i Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima. 

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta je u saradnji sa Empatethic Media, agencijom sa sedištem u Njujorku, Sjedinjenim Američkim Državama, koja ima za cilj da na inovativan način kroz virtuelnu, argumentovanu 3D realnost prikaže goruće probleme u svetu i približe ih ljudima, preveo i adaptirao argumentovano 3D iskustvo o problemu trgovine ljudima kom se može pristupiti preko bilo kog Android ili IOS mobilnog uređaja. 

- Verujemo da ovaj pristup dodatno može ojačati položaj Crvenog krsta Srbije kao lidera u vršnjačkoj edukaciji u našoj zemlji. Pozivamo vas da nam se priključite u obeležavanju 30. jula – Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima da na specifičan način iskažemo podršku milionima žrtava širom sveta, ali i da naučite nešto više o problem trgovine ljudima da li kroz igru ili kroz statistiku, te da vi i vaša porodica budete makar za nijansu sigurniji, navodi se u pozivu Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančeva.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.