Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ilija Serafimović odbranio titulu državnog prvaka - | K-013 Portal

Ilija Serafimović odbranio titulu državnog prvaka

Naš 11-ogodišnji sugrađanin Ilija Serafimović i u 2016. godini nastavlja seriju odličnih rezultata. Ovog vikenda u Kragujevcu je održano 10. Kadetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema na kojem je Ilija nadmoćno osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 14 godina. Na taj način odbranio je titulu osvojenu prošle godine u istoj kategoriji  i zabeležio treći uzastopni trijumf na prvenstvima Srbije.

Inače, krajem januara održano je 12. simultano svetsko takmičenje u rešavanju šahovskih problema na kojem su učestvovali predstavnici iz 29 zemalja. Ilija je zablistao i u konkurenciji od 152 najbolja svetska mlada rešavača do 12 godina starosti osvojio šampionsku titulu.

Mladi Serafimović se uspešno bavi i komponovanjem šahovskih problema. Početkom aprila objavljeni su rezultati Otvorenog prvenstva Australije u komponovanju i rekonstrukciji šahovskih problema na kojem je je Ilija dokazao svoju klasu osvojivši srebrnu medalju.

Nagrade za ove sjajne rezultate biće mu dodeljene na kongresu Svetske federacije za problemski šah, koji se održava početkom avgusta u Beogradu. U sklopu Kongresa raspisano je juniorsko takmičenje u komponovanju na kojem imaju pravo učešća takmičari do 18 godina starosti iz celog sveta.

Osim rada na ovim zadacima, Iliju Serafimovića ove godine očekuje i nastup na Evropskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema, koje se krajem jula održava u Novom Sadu.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.