Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Održane "Male olimpijske igre" - | K-013 Portal

KOVIN: Održane "Male olimpijske igre"

male olimpijske igre, kovin

Kada je reč o školskim takmičenjima, polovina aprila rezervisana je za „Male olimpijske igre“ – takmičenje na kojem učestvuju učenici i učenice od prvog do trećeg razreda. „Male olimpijske igre“ su takmičenje na kome ekipe treba da savladaju poligone– prvaci zabavni poligon, učenici drugog razreda poligon spretnosti, dok je za učenike trećeg razreda predviđen poligon svestranosti.

U konkurenciji prvog i drugog razreda ekipe su mešovite, a kod trećeg razreda posebno se takmiče dečaci i devojčice.

Kod prvaka, prvo mesto osvojila je OŠ „Đura Jakšić“, drugo mesto pripalo je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a treće prvacima iz OŠ „Desanka Maksimović“. U konkurenciji učenika drugog razreda, prvo mesto osvojila je ekipa „Zmajeve“ škole, druga je bila „Đurina“, a treća „Desankina“ škola. Kod devojčica, učenica trećeg razreda, poligon svestranosti najbrže je savladale ekipa škole „Đura Jakšić“, drugo mesto pripalo je OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa, a treće školi „Desanka Maksimović“. Kod učenika trećeg razreda, prvo mesto pripalo je ekipi „Đurine“ škole, drugo „Desanki Maksimović“ i treće „Zmajevoj“ školi. Prvoplasirane ekipe učestvovaće na okružnom nivou takmičenja.

„Male olimpijske igre“ organizuje Sportski savez opštine Kovin, uz tehničku podršku „Ustanove za sport“ Kovin, a takmičenje je održano u hali OŠ „Đura Jakšić“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS