Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Održane Opštinske olimpijske igre - | K-013 Portal

KOVIN: Održane Opštinske olimpijske igre

opstinske olimpijske igre, kovin

U organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin i uz podršku škola učesnica i„Ustanove za sport“ Kovin, u ponedeljak su održane Opštinske olimpijske igre za učenike i učenice od petog do osmog razreda.

Takmičenje je održano u hali OŠ „Đura Jakšić“, na otvorenim terenima „Ustanove za sport“ Kovin i u sali za stoni tenis. Učenici i učenice iz sedam osnovnih škola sa teritorije opštine Kovin nadmetali su se u sedam disciplina: skok udalj, trka na 100 metara, bacanje vortkesa, pikado, šah, stoni tenis i nadvlačenje konopca.

U generalnom plasmanu, kod učenika, prvo mesto osvojila je OŠ „Desanka Maksimović“, drugo je pripalo OŠ „Đura Jakšić“, a treće OŠ „Miša Stojković“ Gaj. U ženskoj konkurenciji, prvo mesto osvojila je OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa, drugo mesto zauzela je OŠ „Đura Filipović“ iz Pločice, a treće OŠ „Đura Jakšić“.

Plasman po disciplinama:

U skoku udalj, prvo mesto u konkurenciji dečaka osvojio je Tomo Nikolić iz „Desanke Maksimović“, drugi je bio Teodor Forai iz škole „Đura Jakšić“, a treći Andrej Stojanović iz škole „Bora Radić“. Kod devojčica, prvo mesto osvojila je Lana Nikolić, učenica škole u Bavaništu, druga je bila Lana Staniš iz OŠ „Paja Marganović“ Deliblato, a treća Dunja Prijović iz OŠ „Đura Jakšić“.

U trci na 100 metara, najbrži su bili Aleksa Radoman iz „Đurine“ škole i Nađa Grbić iz škole „Desanka Maksimović“, drugo mesto zauzeli su Strahinja Banjaji iz škole u Gaju i Anđela Stanković iz škole „Bora Radić“, dok su treći bili Nemanja Nikolić, takođe iz škole u Bavaništu i Svetlana Jon, učenica škole u Gaju.

U bacanju vorteksa pobedio je Aleksa Paunov iz „Zmajeve“ škole, drugi je bio Marko Jovanov iz Bavaništa, a treći Viktor Kumbrić iz Gaja; u ženskoj konkurenciji, najbolja je bila Mia Živanov iz Bavaništa, drugo mesto osvojila je Iva Roškić iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“, a treće Iva Kraju iz „Đurine“ škole.

U bacanju pikada, prvo mesto osvojio je Filip Vukoičić, učenik škole „Đura Filipović“, drugi je bio Aleksa Kraju iz „Đurine“ škole, a treći Ivan Sekulić iz OŠ „Miša Stojković“. Kod devojčica, pobedila je Gusar Čolak Stefanović iz Bavaništa, druga je bila Bojana Vrengić iz Gaja, a treća Staša Pešić iz Pločice.

Šah: u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Mateja Trenčić iz Pločice, drugo Branimir Dumitru iz „Desankine“ škole, a treće Danilo Kele iz „Đurine“ škole; u ženskoj konkurenciji, pobedila je Dunja Filipović iz Gaja, drugo mesto osvojila je Milena Milivojev iz Pločice, a treće Milica Petković iz škole „Đura Jakšić“.

Stoni tenis: prvo mesto osvojili su učenici „Zmajeve“ škole Đorđe Milutinov i Hana Obućina, drugo mesto pripalo je Veljku Kostiću iz Bavaništa i Nađi Krstić iz Pločice, a treće Maksimu Adamovu iz škole „Đura Jakšić“ i Ani Orozović iz škole „Bora Radić“.

U nadvlačenju konopca, u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa škole „Paja Marganović“, drugo mesto pripalo je ekipi „Desanke Maksimović“, a treće ekipi škole „Miša Stojković“; kod devojčica, najbolja je bila ekipa škole „Bora Radić“, drugo mesto zauzela je škola „Đura Filipović“, a treće škola „Đura Jakšić“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.