Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LOKALNI IZBORI: Tanja Stojanović, nosilac liste "Pančevo - borba protiv nasilja" - predstavljanje - | K-013 Portal

LOKALNI IZBORI: Tanja Stojanović, nosilac liste "Pančevo - borba protiv nasilja" - predstavljanje

lokalni izbori, tanja stojanovic, pancevo - borba protiv nasilja, predstavljanje kandidata, pancevo

U Pančevu se 2. juna održavaju lokalni izbori. S tim u vezi, pozvali smo nosioce lista koje pretenduju da dođu na vlast, da nam odgovore na nekoliko pitanja i na taj način se bliže predstave potencijalnim biračima.

Na pitanja odgovara Tanja Stojanović, nosilac liste "Pančevo - borba protiv nasilja", koja nastupa pod rednim brojem 4.

Na koji konkretan način ćete poboljšati kvalitet života građanima Pančeva?

Kao patriotska opcija rešili smo da se aktiviramo i pokrenemo iskrene patriote i rodoljube, da preuzmu odgovornost, pre svega za svoje živote i živote budućih naraštaja građanki i građana Grada Pančeva, u teškom vremenu kakvom sada živimo a koje je došlo kao rezultat lose politike i urušenog sistema vrednosti, koji je stvorila dosadašnja vlast.

Pokušaćemo kroz različite inicijative da motivišemo građane Pančeva da zahtevaju poboljšanje uslova života u Gradu Pančevu, i to na prvom mestu poboljšanje uslova u zdravstvenom sistemu, pokrenućemo inicijativu za nabavku dijagnostičkog aparata magnetne rezonance, kao i da se način zakazivanja pregleda poboljša i hitno ukine sistem zakazivanja putem Call Centra.

Zahtevaćemo od vlasti da vrati nadležnost mesnim seoskim zajednicama, takođe zahtevaćemo da se subvencionišu mala i srednja poljoprivredna gazdinstva. Takođe iniciraćemo da sva sela na teritoriji Grada Pančeva, dobiju gasifikacionu, kanalizacionu i optičku mrežu.

Borićemo se za čistiji vazduh u Gradu Pančevu, izgradnju biciklističke staze od Grada Pančeva do svakog sela na teritoriji Pančeva, kao i za besplatne udžbenike za sve đake.

 Koji su po Vama najveći problemi u grada Pančevu?

Kao najveći problem u Gradu Pančevu, vidimo urbanistički haos, loša komunalna infrastruktura, nedostatak parkirališta, loš rad JKP Higijena u smislu odnošenja smeća i nemanja dovoljnog broja kontejnera. Takođe Pančevu je potreban jedan savremen azil za pse lutalice, koji bi gradu rešio i problem plaćanja prevelikih sudskih troškova zbog ujeda pasa koji su sve češći. Naravno sve ove probleme povezuje jedan zajednički problem KORUPCIJA.

Zašto kampanja nije vidljivija i sadržajnija sa više programskih načela i programa?

Kampanja nije vidljivija iz razloga što živimo u medijskom mraku, I to je jedan od glavnih razloga, drugi razlog je nedostatak finansija kao i totalno razbijena opozicija, a pre svega nesložna i neodlučna. Sve ovo je i razlog za nesadržajniju kampanju, a razlog vise koji moramo dodati je i nedostatak vremena za pripremu kampanje.

Što se tiče programa i programskih načela mislim da u tom segmentu ne oskudevamo kao i ostatak opozicije, manje vise opozicija je uskladila svoja programska načela i nema tu puno neke razlike.

Da li ćete, ukoliko pobedite, iskoreniti stranačko zaposljavanje i nepotizam ili ćete nastaviti praksu dužu od tri decenije da se na mesta u javnim preduzećima u Pančevu zapošljavaju podobni stranački kadrovi?

Svakako da ćemo se boriti protiv stranačkog zapošljavanja i nepotizma. Pre svega treba vratiti konkurse, i zapošljavanje putem konkursa, poslednjih 12 godina u javnim preuzećima i ustanovama nismo imali ni jedan konkurs da građani mogu makar da se nečemu nadaju. Na ovaj način bi se izvršila kakva takva selekcija, što ne znači da bi smo bili blizu merokratiji, jer je mnogo školovanih i stručnih kadrova napustilo Srbiju.

Kakvo će biti Vaše rešenje, ukoliko pobedite na izborima, za lokalni javni prevoz u Pančevu, koji je najskuplji javni lokalni prevoz u Srbiji?

Svakako da ćemo ukoliko budemo u prilici da uzmemo učešće u vlasti, pre svega tražiti da se ispita primena ugovora između Pantransporta i Grada Pančeva, u pogledu subvencionisanja javnog prevoza, kao i koliko se para izdvaja za subvencionisanje javnog prevoza, kako i kad se uplaćuju subvencije. Mislimo da je tu ključ rešenja skupih karata, na kraju ako je potrebno i povećati subvencije, svi smo svesni velikih inflacionih posledica.

Šta će Vam biti prioriteti po dolasku na vlast?

Poboljšanje uslova u zdravstvu i briga o selu -vraćanje nadležnosti seoskim mesnim zajednicama

Kako ćete građane uveriti da nisu svi isti i da treba da Vam daju poverenje?

Koaliciju Pančevo – Borba protiv nasilja!, čine Narodna stranka i POKS, i to su jedine dve stranke čiji lideri, odnosno predsednici odbora nikada nisu bili na vlasti, a tu mislim na sebe koja sam preduzetnica preko 25 godina i na mlađeg kolegu iz Narodne stranke koji se bavi advokaturom kao nezavisnom profesijom. Niko od nas nema motiv da se bavi lokalnom politikom zarad svog interesa. U ovaj zajedniči projekat smo ušli sudbinski, svesni da moramo kao odgovorne i odrasle osobe da uzmemo sudbinu u svoje ruke, i da probamo da reku vratimo u svoje korito, kako nas ne bi potopila.

Koje su Vaše reference, uspesi i poslovna postignuća mimo politike?

Preduzetnica sam preko 25 godina u Dolovu, i vodim porodičnu firmu koja se bavi otkupom žitarica. Takođe u Dolovu sam vlasnik ugostiteljskog objekta Srpska kruna. Majka sam jednog ženskog odraslog deteta i baka.

Ukoliko dođe do lošeg izbornog rezultata, da li ćete i na koji način preuzeti odgovornost?

Za nas loš izborni rezultat ne postoji, u svakom slučaju nastavićemo koliko 3.juna, da sprovodimo politiku i ciljeve koje smo zacrtali, ovo je samo jedan stepenik do cilja!

Da li će Vaša organizacija nakon izbora na bilo koji način sarađivati sa partijama koje su činile lokalnu vlast do sada?

Ukoliko dobijemo odborničke madate, ideja nam je da budemo konstruktivna opozicija, i da insistiramo na našem programu i idejama, kao i da budemo produžena ruka građana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.