Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan prijem za KUD „Stanko Paunović“ u Gradskoj upravi - | K-013 Portal

Održan prijem za KUD „Stanko Paunović“ u Gradskoj upravi

U ponedeljak, 3. oktobra, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar primio je predstavnike Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović“ povodom postignutih uspeha dečijeg ansambla viših razreda – osvojenog prvog mesta na Muzičkom festivalu dece Vojvodine u maju mesecu i prvog mesta na republičkom Festivalu dečjih folklornih ansambala u junu ove godine.

Nemanja Rotar izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da dočeka članove kulturno-umetničkog društva i čestitao im na dosadašnjim uspesima.

- Reč je o zaista uspešnom udruženju koje već više decenija ostvaruje briljantne rezultate na polju amaterskog stvaralaštva, pre svega negovanja naše tradicije, kulture, baštine, igre i plesa sa ovog podneblja, što je veoma značajno. I ove godine bili su vrlo aktivni, dobili su niz priznanja i nagrada, što je razlog da oni budu u Gradskoj kući, da ih ugostimo i poželimo im da nastave sa ovakvim impozantnim, vrednim i predanim radom. Naravno, to nije nikada uspeh samo jedne generacije ljudi, to je višedecenijska borba i želja da se jedan segment kao što je amatersko stvaralaštvo, precizno, folklor, razvije i drži na ozbiljnom nivou, rekao je Rotar.

Član Gradskog veća najavio je da je u planu da lokalna samouprava naredne godine, odvojeno od Konkursa za su/finansiranje projekata u kulturi, raspiše konkurs za amaterska udruženja, u cilju dodatnog podsticaja i pomoći amaterskom kulturnom i umetničkom stvaralaštvu.

- Ovo je jedan izuzetan rezultat i kontinuitet dugogodišnjeg i uspešnog rada. Ova generacija je izuzetno talentovana i ovaj rezultat to najbolje potvrđuje. Oni su na dečijoj Pokrajinskoj smotri osvojili prvo mesto sa maksimalnim brojem poena, što je prvi put u 55 godina dugoj istoriji festivala da je neka grupa dobila 100 poena. I na Republičkoj smotri su osvojili prvo mesto i to je šesta zlatna plaketa KUD-a „Stanko Paunović“ na ovom takmičenju, istakao je Dejan Trifunović, umetnički direktor.

Sekretar ovog društva Snežana Živković Savin zahvalila je na prijemu i podršci Grada kulturno-umetničkom društvu i naglasila da je na Pokrajinskom takmičenju učestvovao i dečiji ansambl nižih razreda i takođe osvojio zlatnu plaketu, što govori o kontinuiranom i dobrom radu sa decom.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.