Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održano eliminaciono takmičenje projekta “Edukuj se, zaposli se!” - | K-013 Portal

Održano eliminaciono takmičenje projekta “Edukuj se, zaposli se!”

U zgradi Sportskog saveza Pančeva održano je eliminaciono takmičenje u okviru projekta „Edukuj se, zaposli se!“.

Svoje poslovne planove članovima komisije predstavili su učesnici u projektu, nakon završetka obuke u trajanju od 10 radnih dana koja je bila organizovana u Gradskoj upravi za sve tri grupe polaznika.

Svetlana Glavaški iz Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj “Banat” kaže da se projekat “Edukuj se, zaposli se!” nalazi na polovini svoje implementacije. Kako kaže, do sada je završena osnovna obuka iz preduzetništva za tri grupe polaznika, u različitim terminima.

Danas se realizuje eliminaciono takmičenje za koje imamo 20 prijavljenih nezaposlenih lica. Oni pred stručnom komisijom i svojim drugim kolegama predstavljaju svoje poslovne ideje koje ćemo svi zajedno oceniti, rekla je Glavaški.

Grad Pančevo je partner u ovom projektu, a Aleksandar Farkaš, gradski menadžer kaže da se Grad pronašao u toj mogućnosti da se pomogne mladim ljudima da nađu svoje mesto u privredi, da prvo zaposle sebe, a kasnije moguće i druge sugrađane.

“Poslovne ideje su veoma zanimljive, vidi se da su se ljudi potrudili i da veruju u ono što hoće da rade, a to je osnovno, kazao je Farkaš koji je i član komisije u ime Grada Pančeva.

Emilija Nedeljkov je jedna od polaznika obuke u okviru projekta “Edukuj se, zaposli se!” i danas je predstavila svoju poslovnu ideju – osnivanje agencije za organizovanje venčanja i svih drugih proslava, a u okviru agencije omogućiće i prodaju venčanica i sopstvenu dekoraciju, jer ne bi želeli da angažuju druge agencije za dekoraciju proslave.

Da nije bilo ovog projekta možda bih se upustila u pokretanje posla, ali potpuno nespremna. Meni je ovaj projekat puno značio, jer smo u roku od dve nedelje dobili osnovno znanje iz oblasti preduzetništva i menadžmenta. Inače, volela bih da dobijem nagradu, ali ne zbog novca, već zbog drugih mogućnosti koje projekat nudi, a to je mentorstvo. Mentor bi mi puno značio, jer će to biti osoba koja ima više iskustva od mene, a verujem da bih uz njegovu pomoć uspela da izvedem ono što sam zamislila, kazala je Emilija Nedeljkov.

Najboljih deset poslovnih ideja biće odabrano u ponedeljak, i oni će dobiti mentorsku podršku naredna dva meseca i ući u dalje takmičenje za novčanu nagradu od 240.000 dinara koju će dobiti troje prvoplasiranih polaznika. Projekat je počeo letos, a biće završen 28. februara 2017. godine.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.