Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Nenad Petrović objavio svoj prvi udžbenik za osnovnu muzičku školu - | K-013 Portal

Pančevac Nenad Petrović objavio svoj prvi udžbenik za osnovnu muzičku školu

„Gitara 1“ naziv je udžbenika za prvi razred osnovne škole pančevačkog autora Nenada Petrovića.

Udžbenik „Gitara 1“ autora Nenada Petrovića predstavlja početnu školu gitare. Obrađuje problematiku osnovne postavke, tehnike, muzičke pismenosti sa teorijom muzike i interpretacije. Sadrži primere, vežbe i kompozicije. Odabrane su teme iz dečije, narodne i klasične muzike. Pored objašnjenja, potkrepljenim fotografijama, crtežima i vežbama, udžbenik nudi jednoglasne kompozicije uz harmonsku pratnju u posebnom odeljku, deo posvećen tehničkoj nadgradnji izvođača i deo sa odabranim višeglasnim kompozicijama klasične muzike iz različitih perioda.

Nenad Petrović je profesor gitare u muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Beogradu. Osnovno i srednje obrazovanje je završio u Pančevu. Dalje školovanje nastavlja u Nišu i Beogradu gde je i diplomirao 2006. godine u klasi prof. S. Tošića. Težište njegovog rada je muzička pedagogija kojom se bavi punih 28 godina.

Iz njegove klase izlaze učenici sa zapaženim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima koja su krunisana Svetosavskom nagradom učenika Viktora Nađa 2013. godine. Takodje je član žirija na mnogobrojnim festivalima i takmičenjima za gitaru. Kao izvođač nastupa solo sa kompozicijama klasične muzike i obradama džez standarda za klasičnu gitaru. Neretko ga možemo videti i u kamernim sastavima.

Recenzenti na knjizi su Mr. Dušan Dimitrijević i Dr. Aleksandar Hadži-Đorđević, lektura i korektura Ana Kajlovic, za likovni dizajn je odgovoran Emil Sfera, a za grafički prikaze Dragana Petrović.

Promocija knjige biće održana u utorak, 30. avgusta, u Gradskoj biblioteci Pančevo s početkom u 19:30 sati.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS