Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevka Tatjana Tatić dobitnica nagrade “Radomir Vučić” - | K-013 Portal

Pančevka Tatjana Tatić dobitnica nagrade “Radomir Vučić”

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Tatjana Tatić, balerina iz Pančeva, ovogodišnja je dobitnica nagrade "Radomir Vučić".

Ova nagrada se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra.

Odluku o laureatu, jednoglasno je doneo žiri kojim je predsedavao Konstantin Kostjukov, a članovi su bili Vladimir Logunov i Mila Dragičević.

- Tatjana Tatić je odgovornim, požrtvovanim radom i profesionalnim pristupom ostvarila izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom repertoaru. Iako veoma mlada, ostvarila je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojila individualnim izrazom. Posebno izdvajamo nastupe u veoma zahtevnim ulogama: Princeza Florina u baletu "Uspavana lepotica", Svanilda u baletu "Kopelija" i Kitri u baletu "Don Kihot", navedeno je u obrazloženju žirija koje prenosi i sajt Narodnog pozorišta.

Priznanje će joj biti uručeno 6. juna na Velikoj sceni, uoči početka baleta Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana lepotica” u kojem će Tatjana Tatić prvi put nastupiti u ulozi Princeze Aurore.

Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan, Bojana Žegarac, Igor Pastor i Teodora Spasić.

Tatjana Tatić rođena je 1995. godine. Osnovnu baletsku školu završila je u Pančevu, a srednju u Beogradu u klasi Ive Bojović. Po završetku škole dobila je angažman u Narodnom pozorišu, gde je brzo počela njena solo karijera.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS